Lazeric Jones a török bajnoknál

Az előző idényben a Szolnoki Olaj KK-t erősítő Lazeric Jones a 2014/15-ös török bajnoknál, a Pinar Karsiyakánál folytatja pályafutását.

Ritkán igazolnak a magyar pontvadászatból európai élbajnokságba játékosok, ám Lazeric Jones egy rövidebb kitérőt követően mégis az öreg kontinens egyik legerősebb sorozatában folytatja pályafutását. A Szolnoki Olaj KK-val az előző szezonban magyar bajnoki címet és kupagyőzelmet ünneplő hátvéd a török bajnoki címvédőhöz, a Pinar Karsiyakához igazolt.

Jones megfordult a New Orleans Pelicans nyári ligás csapatában, majd szeptember végén a Memphis Grizzlies igazolta le az edzőtáborra. Innen október végén tették ki a keretből, majd az Iowa Energynél folytatta karrierjét a D-Ligában, ahol 16.4 pontos, 4.3 pattanót, 4.9 gólpasszos és 1.7 szerzett labdás átlagai voltak. Innen vásárolták ki nemrég a törökök, akik azóta hivatalosan is bejelentették az amerikai játékos szerződtetését.

A Karisayka egyébként az Euroligában kezdte az idényt, de 3-7-es mérlegükkel csak a C csoport ötödik helyén végeztek a Lokomotiv Kubany, a Barcelona, a Panathinaikosz és a Zalgiris Kaunas mögött, a lengyel Stelmet Zielona Gora előtt. A EuroCup második csoportkörébe kerültek így, ahol egyelőre szintén nem állnak továbbjutó helyen - három fordulót követően a K csoport harmadikjai 1-2-es mérleggel az olasz Grissin Bon Reggio Emilia (1-2) előtt, de a szintén olasz Dolomiti Energia Trento (2-1), illetve a másik török Trabzonspor Medical Park (2-1) mögött. A bajnokságban 9-6-tal az ötödik helyen állnak jelenleg, azonos mérleggel a negyedik Banvittal és a hatodik Darüssafakával.

Ha már a török bajnokság, akkor itt lehet megemlíteni, hogy az ex-fehérvári Tony Crocker ott volt az All-Star gálán és nem is akármilyen teljesítményt nyújtott. A 153-136-ra nyerő együttes tagjaként 14:44 alatt 32 pontot szerzett (4/4 dupla, 8/12 tripla), ezzel az MVP-nek választott Kenny Gabriel (34 pont, 12 pattanó) mögött a második legeredményesebb lett a találkozón.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus