Lemon: "Csapatként játszottunk"

A tegnapi Lukoil Academic Sofia - Egis Körmend meccs után Ante Perica és Walter Lemon, illetve Jovica Arszics és Kris Minkov nyilatkoztak.

Jovica Arszics, a Lukoil Academic Sofia vezetőedzője: Egyáltalán nem koncentráltunk. A problémáink már az első félidőben elkezdődtek, elvesztettük a lepattanócsatákat, ez pedig rányomta a bélyegét az önbizalmunkra. Ezzel egyidőben a magyar csapat a támadópattanók miatt elkezdett még inkább hinni a sikerben, több könnyű kosarat is szereztek. Megpróbáltunk erre válaszolni egy agresszívebb védekezéssel a negyedik negyedben, közel voltunk ahhoz, hogy győzzünk, de hatalmas hibákat vétettünk döntő pillanatokban.

Ante Perica, az Egis Körmend vezetőedzője: Szerencsések voltunk, de a szerencse nagyon fontos a kosárlabdában. A hazaiak kétszer is üres triplát dobhattak az utolsó másodpercekben, de nem tudtak betalálni, így nyerni tudtunk. Gratulálok a játékosaimnak a hozzáállásuk miatt! Nem adták fel, és nagyon jó benyomást tettek rám. A célunk a legjobb 16 közé kerülés.

Walter Lemon, az Egis Körmend játékosa: Nagyszerű mérkőzés volt ez számunkra. Tudtuk, hogy nehéz lesz idegenben győzni, de végig hittünk a sikerben, abban, hogy meg tudjuk csinálni. Csapatként játszottunk, segítettünk egymásnak, biztattuk egymást az éppen aktuális eredménytől függetlenül. Nyugodtak tudtunk maradni a végjátékban, amikor a Lukoil visszajött, és esélyük volt a győzelemre, vagy arra, hogy hosszabbításra mentsék a találkozót.

Kris Minkov, a Lukoil Academic Sofia játékosa: Ez volt az első meccs a EuroChallenge sorozatban, és semmit sem szerettünk volna jobban, mint egy szép hazai győzelemmel bemutatkozni. Sajnos ez nem sikerült, de hogy mi volt ennek az oka? Idegesek voltunk, nem tudtunk megbírkózni a ránk nehezedő nyomással. A támadójátékunkkal kulcspillanatokban volt problémánk, ami el is döntötte a sorsunkat.

A találkozó összefoglalója:

A mérkőzés utáni körmendi örömpillanatok:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus