Lemosta Szerbiát, ismét olimpiai bajnok a Team USA!

Egy bő negyed volt a szerbekben, majd könnyed gálameccsbe fulladt a döntő: látványos, szórakoztató játékkal győztek Kevin Duranték.

Olimpiai döntő

Szerbia - USA 66-96

Osztálykülönbség. Földbe döngölte ellenfelét a Team USA, ezen a mérkőzésen egy pillanatig sem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat. Ugyan az első percekben még szervezett védekezéssel tartotta a lépést Szerbia, de a nyitó negyed végétől folyamatosan növelte előnyét az amerikai válogatott, a nagyszünet előtt elérte a különbség a húszat, majd a fordulás után a harmincat is. A második negyedben Kevin Durant (30 pont, 10/19 mezőnyből) rázta meg magát, több nagy hármassal és zsákolással vette el a szerb csapat kedvét, az USA tudott rohanni, kintről dobálni, könnyű kosarakat szerezni - a vége totális kiütés lett. Anthony-ék így kérdés nélkül védték meg olimpiai bajnoki címüket és nyertek újabb aranyérmet.

Esélytelenül. Nagy meccsre készült Szerbia  és az első percekben úgy tűnt, hogy erre lesz is esélye a gárdának, ám ahogy emelt a tempón az amerikai válogatott, úgy fogyott el a lendület és a kedv Teodoszicsékból. Sem lepattanózásban  (33-54, 9-20 a támadók aránya), sem rohanásban (13-30 a gyorsindításból szerzett pontok), sem kinti dobásban nem tudták felvenni a kesztyűt, rossz megoldásokat választottak és nem tudták kontrollálni a játékot, így ezúttal is hatalmas pofonba szaladtak bele az USA ellen - sansztalannak bizonyultak.

Szerbia legjobb dobói: Nedovics 14/3, Macvan 11/3, Teodoszics 9
Az USA legjobb dobói: Durant 30/15, Cousins 13, Thompson 12/6

Fotó: FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus