Ma eljön az igazság pillanata válogatottunk számára

14:00-tól Csehország-Montenegró, 19:30-tól Románia-Magyarország - lesz egy horvát-spanyol rangadó is - 12 meccset rendeznek.

Elérkezett az igazság pillanata, a mai nap végére gyakorlatilag eldől, hogy továbbjut-e a magyar válogatott a C csoportból. Az M4 is élőben közvetíti a két kulcsmeccset, először 14:00-tól a cseh-montenegrói derbit (itt mindenképpen montenegrói sikerre van szükségünk), majd este 19:30-tól a mieink Románia elleni csatáját. Az esélylatolgatásunk és számolgatásunk itt található, de érdemes hozzátenni, hogy a csoport harmadik meccsét is érdemes lesz megnézni, hiszen a horvát-spanyol rangadón garantált a minőség.

Az A csoportban a 3-0-val álló Szlovénia a 0-3-mal álló Izlanddal meccsel, a belendülő franciák a lengyelek ellen tarthatják életben a csoportgyőzelemről szóló reményeiket, a finn-görög derbi viszont nagyon fontos lesz - a görögöknek mindenképpen nyerniük kellene, de Markkanenék eddig kiválóan teljesítenek. A franciák és a finnek 2-1-es, a lengyelek és a görögök 1-2-es mérleget tudhatnak magukénak jelenleg.

A B csoportban az olaszok, a németek és a litvánok is 2-1-gyel állnak, előbbi két együttes pedig egymás ellen játszik kulcsmeccset - döntő lesz, hogy a taljánok brutális tűzerejével hogyan veszik fel a versenyt a teljesen más stílust képviselő, támadásban szinte kizárólag Schröderre építő germánok. Ukrajna, Grúzia és Izrael 1-2-vel áll jelenleg, így gyakorlatilag mindenki számára borzasztóan fontos ez a játéknap, mert aki kikap, az a kiesés szélére kerülhet.

A D csoportban pedig az eddigi két legjobb gárda, a hibátlan Oroszország és a 2-1-gyel álló Lettország összecsapása emelhető ki. Porzingisék elsöprő támadójátékra képesek, ezt bizonyították már, a kontrollált, kemény orosz kosárlabda viszont a szerbeknek sem ízlett, Shvedék ezúttal is bármire képesek lehetnek - kérdés, hogy az említett Porzingissel mire mennek a palánk alatt Mozgovék. A szintén 2-1-gyel álló szerbek számára kötelező a győzelem a britek ellen, míg az 1-2-vel álló belgák és törökök igazi ki-ki meccset játszanak - aki nyer, óriási lépést tesz a továbbjutás felé. 

A mai program időrendben:

Izland - Szlovénia 12:45
Oroszország - Lettország 13:15
Csehország - Montenegró 14:00 (M4 Sport)
Ukrajna - Litvánia 14:45
Lengyelország - Franciaország 15:30
Nagy-Britannia - Szerbia 16:00
Horvátország - Spanyolország 16:45
Olaszország - Németország 17:30
Görögország - Finnország 19:00
Románia - Magyarország 19:30  (M4 Sport)
Törökország - Belgium 20:00
Izrael - Grúzia 20:30

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

fotó: FIBA.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus