Ma három rangadót ad a Sport TV

Három meccset is közvetít ma a Sport 1, ezen felül több kiesés és továbbjutás is eldőlhet ma - nézzük, mit kell tudnunk a játéknap előtt!

Három forduló után a legtöbb helyen már kezdenek tisztázódni az erőviszonyok és a lehetőségek, a mai játéknap pedig már sok mindenről dönthet – nézzük, mit kell tudnunk előtte!

A-csoport

15:00 Bosznia-Hercegovina – Finnország
17:30 Lengyelország – Izrael
21:00 Oroszország – Franciaország (Sport 1 - ÉLŐ)

A továbbjutás szempontjából jelenleg az első két mérkőzés érdekes, az esti orosz-francia ütközet már kevésbé – ha Parkerék nyernek és Izrael kikap, akkor a házigazda már az első helyét is bebiztosítja a még nyeretlen Zubkovékkal szemben. Persze nem lesz ilyen egyszerű, nem rossz csapat az orosz válogatott, de az is egyértelmű, hogy a gallok a meccs esélyesei. A bosnyák-finn találkozó győztese szinte biztos, hogy kivívja a továbbjutást, így itt várható a legnagyobb harc – hiszen a vesztes alighanem elbúcsúzhat a folytatástól. A finnek kicsit alulteljesítenek eddig, a bosnyákok egy drámai meccsen szerezték meg az első győzelmüket, de meglepetés lenne, ha Koponenék nem tudnának továbbjutni ebből a csoportból. Szintén letudhatja a csoportküzdelmeket a Lengyelország-Izrael találkozó győztese, a különbség az, hogy itt még a vesztes is jó eséllyel pályázik a legjobb négy hely egyikére – az egymás elleni eredmény azonban nagyon nem mindegy. Kérdés, hogy a veszélyes lengyel támadógépezet mennyire tud pontosan dolgozni Omri Casspiék ellen.

A csoport állása három fordulót követően

1. Franciaország 3-0
2. Izrael 2-1
3. Lengyelország 2-1
4. Finnország 1-2
5. Bosznia-Hercegovina 1-2
6. Oroszország 0-3

B-csoport

14:30 Törökország – Szerbia (Sport 1 - ÉLŐ)
17:45 Olaszország – Németország (Sport 1 - ÉLŐ)
21:00 Izland – Spanyolország

A csoport mai első meccsét sok kérdőjellel várhatjuk, hiszen kérdés, hogy a törökök mennyire akarnak 100%-ot kiadni magukból az eddig veretlen és magabiztos szerbekkel szemben – nem biztos hogy megéri nekik, hiszen ha az utolsó fordulóban legyőzik a bőven verhető Izlandot, azzal  minimum harmadikként továbbjutnak, mivel a németeket és az olaszokat is megverték. Az olaszok tegnapi parádéja után erősen felborult a csoport, a németek helyzete már elég nehéz – ma meg kell verniük Gallinariékat, ha ez nem sikerül, csomagolhatnak. Persze a taljánok is tudják ezt, ők egy győzelemmel már ott lehetnek az első háromban, bár a jelenlegi állás szerint a legvalószínűbb az, hogy spanyol-török-olasz holtverseny lesz 3-2-es mérleggel… Kérdés, hogy Nowitzkiékben maradt-e még tartalék vagy hogy Belinelliék mennyire lőtték el a puskaporukat tegnap a spanyolok ellen.

A csoport állása három fordulót követően

1. Szerbia 3-0
2. Olaszország 2-1
3. Törökország 2-1
4. Spanyolország 1-2
5. Németország 1-2
6. Izland 0-3

C-csoport

15:00 Görögország – Szlovénia
18:00 Macedónia – Grúzia
21:00 Hollandia – Horvátország

A görögök három nagyon meggyőző teljesítményt raktak le az asztalra és tegnap túl sem hajtották magukat a grúzok ellen – ha az eddig kissé izzadósan, vezér nélkül játszó Szlovéniát is meg tudják verni, bebiztosítják a csoport első helyét. Dragicéktól mindenképpen több kell az eddigieknél, de nem látni, hogy ki vagy mi lesz az, amitől szintet tudnak lépni Antetokounmpóék ellen. A horvátok is simán lépték át Macedóniát, ez pedig azt jelenti, hogy ha ők és a görögök is nyernek ma, elkel a csoport első két helye – igaz, a holland dobókkal azért vigyázniuk kell, De Jongék az utolsó másodpercig harcolnak és minden hibát kihasználnak. Ha azonban Saricék hozzák a mérkőzést, megnyílik az esély a macedónok előtt, akiknek ugyan nem lesz könnyű dolguk a még nyeretlen, de főleg belül veszélyes grúzokkal, ugyanakkor ha nyernek, a hollandok veresége esetén negyedikként továbbjutnak a csoportból. Érdekes kérdés lesz, hogy Kostoskiék kinti tüzérei vagy a Pachulia-Shengelia duó akarata érvényesül…

A csoport állása három fordulót követően

1. Görögország 3-0
2. Horvátország 2-1
3. Szlovénia 2-1
4. Hollandia 1-2
5. Macedónia 1-2
6. Grúzia 0-3

D-csoport

14:30 Belgium – Csehország
17:30 Lettország – Ukrajna
21:30 Észtország – Litvánia

Ebben a csoportban még minden elképzelhető és annak az ellenkezője is bejöhet a hátralévő két fordulóban – az ukránokat leszámítva bárki végezhet bárhol, ők viszont már kiestek a játék érdemi részéből. Ugyan a csehek jelenleg elsők, de az észteket és az ukránokat verték meg eddig, a belgák viszont egy drámai kosárral legyőzték a csoport nagy esélyesét, Litvániát – a Satoransky-Vesely duótól extra kell, ha Lojeskiék ellen is nyerni szeretnének. A lettek és a litvánok is kötelező győzelem előtt állnak, de Ukrajna is játszott már jó meccset, az észtek pedig már győztek is egyszer – ennek ellenére nagyon nagy blama lenne, ha Valanciunasék nem tudnának javítani. Itt még nagyon korai bármit is jósolni, biztos, hogy az utolsó játéknap dönt majd, hiszen a legvalószínűbb az, hogy három csapat fog majd 3-1-es mérleggel állni.

A csoport állása három fordulót követően

1. Csehország 2-1
2. Belgium 2-1
3. Litvánia 2-1
4. Lettország 2-1
5. Észtország 1-2
6. Ukrajna 0-3

A meccseket ezen a linken élőképes streammel tudjátok nézni!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus