Ma zárul az Eb-csoportkör - hat hely kiadó még

Szerb-olasz, német-spanyol és francia-izraeli meccseket is közvetít a Sport 2 - nézzük, hogy mit várhatunk a mai játéknaptól!

A-csoport

15:00 Lengyelország – Finnország
17:30 Boszna-Hercegovina – Oroszország
21:00 Izrael – Franciaország (TV: Sport 2 – ÉLŐ)

Az esti találkozón dől majd el, hogy ki lesz a csoportgyőztes, a képlet pedig egyszerű: amelyik csapat nyer, az végez az első helyen. Az eddigiek alapján természetesen a még veretlen franciák az esélyesebbek, de ők is játszottak már két szoros mérkőzést, Casspiék pedig a bosnyákok elleni kisiklást leszámítva szintén hozták a meccseiket – igaz, a hazai pálya és a rutin is Parkerék mellett szól. Ezt a találkozót élőben közvetíti a Sport 2! A négy továbbjutónk már megvan egyébként, mert a bosnyákok a lengyelektől és a finnektől is kikaptak, így már nem kerülhetnek eléjük – az első találkozó tehát a harmadik helyről, a második pedig a győztes búcsúról dönt majd.

A csoport állása az utolsó forduló előtt:

1. Franciaország 4-0
2. Izrael 3-1
3. Finnország 2-2
4. Lengyelország 2-2
5. Bosznia-Hercegovina 1-3
6. Oroszország 0-4
 

B-csoport

14:30 Szerbia – Olaszország (TV: Sport 2 – ÉLŐ)
17:45 Németország – Spanyolország (TV: Sport 2 – ÉLŐ)
21:00 Törökország – Izland

Itt még több nyitott kérdés is van, és talán ebben a csoportban vár ránk a legizgalmasabb játéknap. A két parádés győzelmet arató olaszoknak esélyük nyílt arra, hogy akár a csoportot is megnyerjék ma, amennyiben legyőzik a még veretlen szerbeket – ehhez jóval stabilabb védekezésre és a már-már megszokott extra dobásokra lesz szükségük. Teodoszicsék eddig egy gyengébb meccset leszámítva végig magabiztosak és könnyedén nyerték a találkozóikat, ha ma koncentráltan tudnak kosarazni, természetesen ők lesznek az esélyesek. Még ennél is nagyobb a tét a német-spanyol meccsen, ahol bizony a továbbjutásért hajtanak a felek – a vesztes csapat kiesik, ha a törökök megverik Izlandot. Ez főleg a spanyolok számára lenne blama, de Nowitzkiék otthon, két, az utolsó pillanatban elbukott rangadó után bizonyára 110%-ot fognak adni – kérdés, hogy ez mire lesz elég, mindenesetre a két rangadót közvetíti a Sport 2. Az esti meccsnek csak a törökök számára van tétje, ha Erdenék megverik a még nyeretlen ellenfelüket, biztosan ott vannak a következő körben.

A csoport állása az utolsó forduló előtt:

1. Szerbia 4-0
2. Olaszország 3-1
3. Spanyolország 2-2
4. Törökország 2-2
5. Németország 1-3
6. Izland 0-4
 

C-csoport

15:00 Szlovénia – Macedónia
18:00 Grúzia – Horvátország
21:00 Görögország – Hollandia

Ebben a csoportban már eldőlt, hogy a görögök végeznek az első helyen és az is, hogy a horvátok a másodikon – az egymás elleni eredmények miatt már nem alakulhat másképp a helyzet. Szintén biztos már, hogy Szlovénia továbbjut, az nem tisztázott egyelőre, hogy hányadik helyen – ha megverik a macedónokat, mindenképpen harmadikként zárnak. A grúzok és a hollandok esélye az lehet, hogy a két, már bebetonozott helyű együttes pihenteti legjobbjait a nyolcaddöntőre, de ha mindketten nyernek, Hollandia a befutó – ha viszont a macedónok megverik a szlovéneket, teljes a körbeverés. Grúzia tegnap az első győzelmét aratta, a hollandok viszont már többször bizonyítottak ezen a tornán, ha a görögök pihentetnek, nekik jó esélyeik lehetnek – a macedónok továbbra is a kinti dobásaikban bízhatnak leginkább, de Szlovénia tegnap kifejezetten jól játszott és végre hatékony volt a támadójátékuk.

A csoport állása az utolsó forduló előtt:

1. Görögország 4-0
2. Horvátország 3-1
3. Szlovénia 2-2
4. Grúzia 1-3
5. Hollandia 1-3
6. Macedónia 1-3
 

D-csoport

14:30 Ukrajna – Belgium
17:30 Lettország – Észtország
20:30 Csehország – Litvánia

A litvánok egészen borzalmas játékot mutattak az észtek ellen, de ma visszatérhet Jonas Valanciunas, akire a látottak alapján nagyon nagy szüksége van az együttesnek. A tét sem kicsi, hiszen az esti mérkőzés a csoport első helyéről dönt – aki nyer, az végez az élen. A csehek tegnap nagy csatában megnyerték a rangadót Belgium ellen és ezzel már továbbjutottak, az ő játékukban pedig több a fantázia jelenleg, mint a litvánokéban – mindenképpen érdekes meccsre van kilátás. A többi pozíció még nagyon nyitott, ha nyernek az ukránok és az észtek is, akkor mindketten ott vannak a legjobb tizenhat között, de főleg az ukránoktól ehhez azért bravúr kellene – mindenesetre még a belgák is kieshetnek, ha ők kikapnak, a lettek pedig megverik az észteket.

A csoport állása az utolsó forduló előtt:

1. Csehország 3-1
2. Litvánia 3-1
3. Belgium 2-2
4. Lettország 2-2
5. Ukrajna 1-3
6. Észtország 1-3

A meccseket ezen a linken élőképes streammel is tudjátok nézni!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus