Magabiztosan verte az olaszokat, elődöntős Szerbia

Bogdanovicsék az első negyed után kézben tartották a találkozót, Oroszországgal néznek farkasszemet a legjobb négy között. 

Negyeddöntő

Olaszország - Szerbia 67-83 (17-18, 16-26, 15-15, 19-24)

Az első negyed során végig szorosan alakult a küzdelem, bár a szerbek nagyon rosszul kezdtek és majdnem öt perc telt el az első pontjaikig - ezt azonban nem tudták kihasználni az olaszok és az agresszívebbé váló Szerbia a második játékrészben átvette az irányítást. Bogdanovicsék futottak egy 12-2-es rohamot és ezzel megléptek ellenfelük elől, a kissé esetleges taljánok pedig nem tudtak már innen visszakapaszkodni a nagyszünetig - igaz, ebben Djordjevics kiváló ütemben kikért időkérései is nagy szerepet játszottak. Az első félidőt végül Bogdanovics (6 pont, 3-3 lepattanó és gólpassz), illetve Marjanovics (8 pont, 4-4 lepattanó és gólpassz) vezetésével tizenegy ponttal nyerték a szerbek úgy, hogy domináltak a festékben (16/16 büntető 2/3-mal szemben), így hiába nem dobtak jól kintről (2/6 tripla, az olaszoknál 7/17), mégis az ő akaratuk érvényesült. 

A fordulás után próbálta felszívni magát Olaszország, de a különbség tizenöt pontra hízott, magabiztosan kosárlabdáztak a szerbek. Innen ugyan visszajöttek még az olaszok tízen belülre, de reális esélyük már nem volt a győzelemre, Macvanék menedzselték a játékot, keményen védekeztek, az utolsó percekben pedig még megfejelték az előnyüket - Bogdanovics (22 pont, 6 pattanó, 4 gólpassz) megszórta magát, ellenben a túloldalon Belinelli (2/11 tripla) a lefújásig szabadult a szorításból. A palánk alatti brutális fölény (29 kiharcolt büntető, 44-19-re megnyert lepattanózás) bőven ellensúlyozta a szinte nem létező  (csapatszinten 3/17) tripladobást, így a szerbek végül meggyőző játékkal, magabiztos győzelemmel jutottak a legjobb négy közé, ahol az oroszokkal találkoznak majd. 

Olaszország legjobb dobói: Belinelli 18/6, Datome 15/6, Burns 9/3
Szerbia legjobb dobói: Bogdanovics 22/3, Macvan 13/3, Lucsics 11/3

fotó: FIBA.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus