Megállítaná a Shved-show-t Görögország

Sloukas-Shved és Belinelli-Bogdanovics csata - előbbit élőben közvetíti az M4 Sport. 

Ma megrendezik a másik két negyeddöntőt is az Európa-bajnokságon. Nézzük:

Görögország - Oroszország 17:45 (M4 Sport)

Két kiváló csapatról beszélünk, mindkettejükért kár lenne, ha kiesne, de valamelyiküknek muszáj. Az oroszoknál Alex Shved elképesztő tornát hoz, jelen pillanatban simán MVP-szinten teljesít, támadásban egymaga szervez, dob és vállalja magára a kulcsfontosságú helyzeteket, iszonyatosan nagy érdemei vannak abban, hogy csapata 5-1-es mérleggel itt tart az Eb negyeddöntőjében. A görögöknél kicsit más a helyzet, szenvedve kezdték a tornát, az elmúlt két meccsen viszont megtáltosodtak, ebben pedig Kostas Sloukas a főkolompos - a hátvéd 47 ponttal, közte tíz triplával jelentkezett ezen a két, a kiesés elkerüléséért vívott találkozón.

Nagy kérdés, hogy ő ezt a formáját hozza-e, mert ha igen, akkor a sokoldalú görög válogatott bármire képes lehet - Sloukas mellett Calathes is fantasztikus dolgokat művelt, de képzett, atletikus magasembereik is nagy gondokat okozhatnak Oroszországnak, ráadásul a padról beszállva Thanasis Antetokounmpo is döntő faktor lehet. Az oroszok lassabbak, de Shved klasszisa miatt senki ellen nem lehet őket leírni, a védekezésük fegyelmezett, a festékben Mozgov magassága és tömege is nagyon komoly hatással bír. Fantasztikus derbire van kilátás, ha kitart a görögök jó formája - ha ilyen motiváltan és lendületesen lépnek pályára, akkor bármi elképzelhető, ha az első meccseken látott öreguras kosárlabdát hozzák, akkor Oroszország bedarálja őket.

Olaszország - Szerbia 20:30

A dobógépek között dőlhet el ez a találkozó, hiszen a Belinelli-Bogdanovics összecsapás alighanem döntő befolyással lesz a végkimenetelre is. A szerbek vezére jól reagált arra, hogy támadásban rajta áll vagy bukik csapata eredményessége, az olasz nehéztüzér pedig egy-két megingástól eltekintve ipari mennyiségben gyártja a távoli bombákat - 17,8 pontos átlagát 51%-os (!) triplázással fűszerezi, a finnek ellen például az első ötöt beverte kintről. 

A palánk alatt egyértelműen alacsonyabbak az olaszok, itt fölényben lehetnek Marjanovicsék, és összességében is azt lehet mondani, hogy sokoldalúbb csapat Szerbia - igaz, mindkét szövetségi kapitány kiemelkedő szakember, Messina alighanem ki fog valamit találni erre a meccsre is. Az biztos, hogy az olaszoknak kiemelkedő triplázás nélkül nagyon kevés esélyük lesz a sikerre, a szerbeknél Djordjevics viszont a kispadot kritizálta, szerinte többre van szükségük a második sorból. Mint mindig, a formaidőzítés lehet a döntő - az olaszok egyértelműen most vannak jó passzban, a szerbeknél ez kevésbé tiszta.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

fotó: FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus