Mégis 32 fős lesz a FIBA Europe Cup

Nem feltétlenül kell továbbjutni "önerőből" a FIBA Europe Cup második selejtezőköréből - a tíz párharcból három szerencsés vesztes is a csoportkör tagja lesz - az Alba Fehérvár is 4 csapatos csoportba kerül.

Arról lehetett már tudni, hogy a Bajnokok Ligája selejtezőiben induló csapatok közül kilencen előre jelezték a FIBA-nak, hogy ha nem jutnak be a BL csoportkörébe, akkor nem szeretnék folytatni a kupaküzdelmeket a FIBA Europe Cupban.

Ennek köszönhetően hárommal kevesebb együttes indulhatott volna a FIBA Europe Cup csoportkörében, tehát nyolc darab 4 fős csoport helyett öt 4 fős és három 3 fős csoportot alkotott volna a mezőny. A FIBA azonban döntött a mai napon: a második selejtezőkörben kiesők közül hárman csatlakoznak a csoportkörhöz.

A 10 párharcból az a 3 szerencsés vesztes kerül mégis be a csoportkörbe, amely a legkisebb különbséggel kap ki összesítésben. Ha ez nem perdöntő, akkor jöhet be az első selejtezőkörben elért eredmény, de ha ezt nem tudják felhasználni (mert egyik vagy mindkét együttes nem szerepelt abban a körben, vagy esetleg ott is ugyanolyan teljesítményt hoztak), akkor az előző három évben elért nemzetközi eredmények döntenek majd.

Hogy ki melyik csoportba kerül a D, az F (ez az Alba Fehérvár négyese) és a G csoport közül, azt jövő csütörtökön sorsolják ki Svájcban.

Mint ismert, a Szolnok 23 pontos előnyt szerzett a svéd Södertalje Kings ellen, ami több mint elégnek tűnik a svédországi találkozó előtt, a Falco idegenben is legyőzte a bolgár Balkant, így ők is jó helyzetből várhatják a visszavágót, a Körmend pedig 16 pontos fórt szerzett a Steaua Bukarest elleni második összecsapásra, úgyhogy jelen állás szerint ez a plusz lehetőség a magyar csapatokat nem érinti, de ha mégis rosszul alakulna valahol a helyzet, akkor ez segítség lehet még.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus