Megvan a négy szabadkártyás, íme a férfi VB teljes mezőnye!

Finnország óriási diplomáciai sikert elérve ott lehet a 2014-es spanyolországi férfi kosárlabda világbajnokság mezőnyében, miután a négyből az egyik szabadkártyát az utóbbi Európa-bajnokságokon rengeteg kellemes meglepetést okozó északi ország válogatottjának ítélték. Nézzük, kik a további szerencsések, illetve hoppon maradók!

Hiába, hogy korábban biztosra vette a nemzetközi sajtó, hogy Kína ott lesz a VB-n, ám az ázsiaiak hoppon maradtak és végül a Nené, Splitter, Barbosa, Varejao négyesfogat fémjelezte Brazília lesz az egyetlen nem európai válogatott, amely szabadkártyásként jut ki a spanyolországi tornára. Oroszország sem ért célt a nagy esélyesek közül, viszont az Eb-n csúnyán leszereplő Törökország, valamint az évek óta nagyon masszív válogatottal rendelkező, de egy-egy banánhéjon mindig elcsúszó Görögország is ott lehet a VB-n!

Íme a teljes mezőny:

A rendező ország alanyi jogon: Spanyolország

Az olimpiai bajnok: Egyesült Államok

A 2013-as FIBA Afrika három legjobbja: Angola, Egyiptom, Szenegál

A 2013-as FIBA Amerika négy legjobbja: Mexikó, Puerto Rico, Argentína, Dominikai Köztársaság

A 2013-as FIBA Ázsia három legjobbja: Irán, Fülöp-Szigetek, Dél-Korea

A 2013-as Európa-bajnokság hat kvalifikálója: Franciaország, Litvánia, Horvátország, Szlovénia, Ukrajna, Szerbia

A 2013-as FIBA Óceánia két döntőse: Ausztrália, Új-Zéland

A négy szabadkártyás: Brazília, Finnország, Görögország, Törökország

A világbajnokságot 2014 augusztusának végétől szeptember 14-ig rendezi Spanyolország, A 24 kvalifikáló csapatot négy darab hatos csoportba sorsolják február 3-án Barcelonában, ahol majd a férfi Európa-bajnokság selejtezőinek csoportbeosztása is kiderül.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus