Megvan az Olaj új irányítója

Megvan az Olaj új irányítója, aki nem más, mint Parrish Petty, de több más dologról is beszámolt a klub sajtóközleményében.

A Szolnoki Olaj KK közleménye:

"LEZÁRULT OBIE TROTTER ÉS A SZOLNOKI OLAJ KK KÖZÖTTI EGYEZTETÉS. A JÁTÉKOS MENEDZSERE ÉS A KLUB MEGÁLLAPODOTT A SZERZŐDÉS FELBONTÁSÁNAK FELTÉTELEIRŐL, ÍGY AZ IRÁNYÍTÓ TÁVOZOTT S MINT A HÍREKBŐL MINDENKI ÉRTESÜLHETETT, GÖRÖGORSZÁGBAN FOLYTATJA PÁLYAFUTÁSÁT.

A MAI NAPON A SZEZON VÉGÉIG SZÓLÓ SZERZŐDÉST KÖTÖTT KLUBUNK AZ AMERIKAI PARRISH PETTY-VEL. AZ IRÁNYÍTÓ MÁR MEG IS ÉRKEZETT RÓMÁBÓL. PETTY AZ ELMÚLT IDÉNYT A FEHÉROROSZ TSMOKI MINSK-BEN KEZDTE, MAJD AZ OLASZ SCAVOLINI PESARO-BAN FOLYTATTA. AZ IDEI FELKÉSZÜLÉST A VIRTUS ROMA-NÁL KEZDTE. AMENNYIBEN A PAPÍRJAI MEGÉRKEZNEK, AKÁR MÁR A VASÁRNAPI ABA LIGA MÉRKŐZÉSEN PÁLYÁRA LÉPHET.

MINT ISMERT, A DECEMBER 10-I EUROCUP MÉRKŐZÉS HELYSZÍNE NEM LEHET A DEBRECENI CSARNOK, ANNAK FOGLALTSÁGA MIATT. A KLUB MÉG AUGUSZTUSBAN JELEZTE EZT A EUROLEAGUE VEZETŐINEK. A MÉRKŐZÉS IDŐPONTJÁBAN VALAMENNYI SZÓBAJÖHETŐ CSARNOK FOGLALT ÉS A PÁLYAVÁLASZTÓI JOG FELCSERÉLÉSÉT ELUTASÍTOTTÁK, ÍGY A KLUB VEZETŐI KEZDEMÉNYEZTÉK AZ ÖSSZECSAPÁS SZOLNOKON TÖRTÉNŐ MEGRENDEZÉSÉNEK LEHETŐSÉGÉT, A TISZALIGETI SPORTCSARNOK EGY ALKALOMRA TÖRTÉNŐ ENGEDÉLYEZÉSÉT.”

Petty 26 esztendős, 185 centi magas hátvéd, aki 3 éve játszik profiként. Egyetemre előbb az Allen Community College-ba, majd a Santa Clarara, végül a UTEP-re járt. Elég nagy világvándor, hiszen 3 idény alatt megfordult a D-Ligában, kisebb amerikai bajnokságban, Romániában, Venezuelában, valamint a fent sorolt fehérorosz Minszknél, illetve az olasz Pesaróban is.

Az olasz első osztályban utolsó előtti helyen végző csapatban 14 meccsen 11.4 pontot, 3.8 pattanót és 3.1 gólpasszt átlagolt, de a Minszkből jobban emlékezhetnek rá a szolnokiak, hiszen a két csapat találkozott egymással a EuroChallenge első csoportkörében, Petty pedig gyakorlatilag egymaga nyerte meg a fehérorosz fővárosban rendezett meccset a Cmokinak az utolsó negyedben (76-68). A Minszkben tavaly az EC-ben 7 meccsen 11.7 pontot, 6.4 pattanót és 3.1 gólpasszt tett a közösbe mérkőzésenként, míg a VTB Ligában 10 meccsen 8.2 pontot, 3 pattanót, 3.5 gólpasszt átlagolt.

A román bajnokságból egy 43 pontos meccse:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus