Mindössze nyolc ponttal kaptunk ki Szerbiától

A magyar válogatott többször vissza tudott kapaszkodni a világbajnoki és olimpiai ezüstérmes szerbekre, és a végén is mindössze nyolc ponttal kaptunk ki tőlük - emelt fővel búcsúztunk az Eb-től.

Európa-bajnokság, nyolcaddöntő
Szerbia - Magyarország 86-78 (24-16, 24-25, 21-12, 17-25)

Szerbia: Jovics 9, Bogdanovics 17/9, Lucsics 11/3, Bircsevics -, Kuzmics 17.
Csere: Macsvan 14/6, Miloszavljevics 4, Micics -, Gudurics -, Marjanovics 14, Lazics -.

Magyarország: Wittmann 2, Vojvoda 11/9, Hanga 1, Allen 3/3, Keller 8.
Csere: Ferencz 15/12, Perl 22/6, Karahodzsics 6, Eilingsfeld 4, Tóth -, Ruják 6/6.

A meccs teljes statisztikáját itt eléritek!

Rosco Allen hármasával még vezettünk a második perc elején 3-2-re, de egyébként nem indult túl jól a találkozó számunkra - a magasemberekkel, főleg Kuzmiccsal nem tudtunk mit kezdeni, a támadójátékunkat pedig nagyon megfojtották a szerbek, így 16-3-mal kezdték az összecsapást. Még mielőtt elúszott volna végleg a nyolcaddöntő, Keller Ákos zsákolt, Ferencz Csaba talált be kintről, majd a meccsbe jól beszálló Perl Zoltán kétszer is eredményes volt, így egy 9-0-s szakasszal visszajöttünk a meccsbe (16-12). A szintén kifejezetten hasznosan játszó Eilingsfeld János és Vojvoda Dávid is betaláltak, de Kuzmicsot továbbra sem tudtuk tartani, 8 pontra nőtt a hátrányunk a negyed végén (24-16).

A második felvonás elején tartottuk magunkat - Kuzmics és Bogdanovics továbbra is szórták a pontokat, de Keller két szép centermunkát mutatott be, Perl pedig triplát dobott (34-26). Gyakorlatilag az egész játékrész arról szólt, hogy hol elmentek 8-10 pontra a szerbek, hol visszajöttünk négy pontra, ez volt a helyzet Vojvoda hármasa és Ferencz három büntetője után is a negyed felénél (33-29). A félidő utolsó öt percében Kemal Karahodzsics volt többször is eredményes, Perl és Vojvoda is hármast dobtak, így hiába kezdte el szórni a pontokat a túloldalon Macsvan, mindössze hét pont volt a hátrányunk a nagyszünetben, ezt a 10 percet tehát megnyertük (48-41) - úgy, hogy Hanga Ádám nem dobott pontot, igaz, védekezésben és a támadójáték egyéb területein így is komoly befolyása volt a meccsre.

A fordulás után Keller és Perl ugyan bedobtak két kosarat, de nagyon megindultak a szerbek Jovics vezetésével, egy 9-0-s szakaszt produkáltak, így a 25. percben már 17 ponttal vezettek (62-45). Marjanovics duplájával másfél perccel később kialakult a legnagyobb különbség (64-46) - Ferencz újabb hármasával és Perl pontjaival közelítettük ellenfelünket, de a negyed vége megint a szerbeké volt, akik ebben a negyedben a mieink fölé nőttek, 16 ponttal vezettek 10 perccel a vége előtt (69-53).

A záró felvonást azonban Ferencz kettő és Vojvoda egy hármasa nyitotta, az első félidőben a védekezés miatt többször is időt kérő Szasa Djordjevicsnek megint meg kellett szakítania a találkozót a 32. percben, mert visszajöttünk hét pontra (69-62). Marjanovics és Bogdanovics révén ugyan megint elléptek a szerbek, de a mezőny legeredményesebb játékosaként végző Perl vezetésével újra megindultunk rájuk, majd Ruják András két hármast is bepörkölt, így a 39. percben feljöttünk még egyszer hét pontra (84-77) - úgy, hogy Hanga ebben a periódusban már egyáltalán nem játszott, és a végjátékra Vojvoda Dávid is leült. A végén bennmaradtunk 10 ponton belül, 86-78-ra kaptunk ki mindössze, és ezt a negyedet is megnyertük 25-17-re - emelt fővel búcsúztunk az Eb-től.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus