Négy országban rendezik a 2015-ös Eb-t

Franciaországban, Németországban, Horvátországban és Lettországban rendezik meg a 2015-ös férfi kosárlabda Európa-bajnokságot - az egyenes kieséses rendszerre a franciáknál, Lille-ben kerül majd sor.

Mint ismeretes, Ukrajna rendezte volna eredetileg a jövő évi kontinenstornát, amelyre a magyar válogatott épphogy nem jutott ki Grúzia és Csehország mögött. Az ukránoknál tapasztalható jelenlegi, nemcsak átvitt értelemben háborús helyzet azonban nem teszi lehetővé, hogy észak-keleti szomszédaink megrendezhessék a tornát.

Azt már hónapok óta tudni, hogy elvették tőlük a rendezés jogát, ma pedig hivtalosan is bejelentették, hogy Németország, Horvátország, Lettország és Franciaország rendezi majd a 2015-ös Európa-bajnokságot - utóbbi lesz a fő rendező. A csoportmeccseket Montpellier-ben, Berlinben, Rigában és Zágrábban bonyolítják majd le, míg az egyenes kieséses rendszerben mindenki Franciaországban, Lille városában lép majd pályára.

Az Eb-t valószínűleg 2015. szeptember 4. és 20. között rendezik majd meg. A pontos sorsolásra januárban és februárban kerül majd sor.

Arról már korábban is beszámoltunk, hogy a 24 résztvevő csapat a 10, világbajnokságon is résztvevő európai gárdából, a tavalyi előselejtezőt megnyerő Észtországból, illetve abból a 13 együttesből tevődik össze, amelyek az augusztusi selejtezőkön sikeresen vívták ki az indulás jogát:

Spanyolország, Franciaország, Litvánia, Horvátország, Szerbia, Ukrajna, Szlovénia, Finnország, Görögország, Törökország (a vb-ről), Észtország (az előselejtezőből), Bosznia-Hercegovina, Izland, Izrael, Hollandia, Lengyelország, Németország, Belgium, Macedónia, Grúzia, Csehország, Lettország, Olaszország, Oroszország (a selejtezőből)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus