Németország a legjobb nyolc között, kiestek a franciák

Nagyot küzdöttek és a legjobbkor dobták be a hármasaikat Schröderék, Franciaország elég hamar búcsúzott az Eb-től. 

Nyolcaddöntő

Németország - Franciaország 84-81 (10-19, 24-21, 21-16, 29-25)

Ellentmondást nem tűrően kezdtek a franciák, elöl Diaw és Heurtel is megvillant, közben pedig hátul teljesen elszívták a levegőt Dennis Schröder elől - a németek motorja csak a rontott dobásokat halmozta, szinte nem is volt jó megoldása az első percekben. Ennek megfelelően pillanatok alatt meglépett 14-4-re Franciaország, a germánok alig jutottak el a festékig, az első negyedet 0/7 triplával, kiharcolt büntető nélkül zárták, de mivel a franciák sem brillíroztak támadásban, így nem nőtt tovább a távolság. Boris Diaw ezúttal is sokat jelentett a galloknál, a nagyszünet előtt viszont Schröder is megszerezte első pontjait a németeknél - sőt, ez megtörte nála a jeget és egyre nehezebben lehetett megfogni. Félidőben hat pont volt közte, nem dőlt el tehát semmi.

A fordulás után aztán fokozatosan átvette az uralmat Németország, a kőkemény munka meghozta gyümölcsét - sorra jöttek a kosarak a festékből, a franciákból pedig elfogyott a maradék lendület is. Theis pontjaival a harmadik negyedben már a vezetést is átvette a társaság, ekkor a franciákon volt a sor a kapaszkodást tekintve, de a Heurtel-De Colo sor nem igazán találta a dobását, ráadásul a gallok háromszor annyi labdát adtak el, mint a nagyon precíz németek. Az utolsó negyedben aztán megérkeztek az addig teljességgel hiányzó német triplák is, az ő szempontjukból a lehető legjobbkor, ez pedig el is döntötte a találkozót: 6/8 hármassal zárták ezt a tíz percet Benzingék, így hiába szívta fel magát a végére Fournier, a megint nagyot küzdő Németország jutott a legjobb nyolc közé, míg a kissé szürke franciák kiestek. A vége azért az említett Fournier elképesztő szériája (14 pont az utolsó két percben) kifejezetten izgalmassá vált, de végül megúszta a hibákat a német válogatott, amely Schröder (21 pont, 8 gólpassz) és Theiss (22 pont, 7 lepattanó, 8/9 mezőnyből, 8 pont az utolsó negyedben) vezérletével megérdemelten aratott győzelmet. 

Érdekesség: a németek tíz év után először vannak ott a legjobb nyolc között, míg a franciák húsz éve óta először maradtak erről le. 

Németország legjobb dobói: Theiss 22/6, Schröder 21, Benzing 12/6
Franciaország legjobb dobói: Fournier 27/9, Diaw 15/9, Lauvergne 13/3

fotó: FIBA.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus