Nowitzkiék a Sport 1-en, a spanyolok a szerbek ellen

15:00-tól élőben közvetít a Sport TV, majd minimum három komoly rangadót rendeznek az Eb nyitónapján. 

15:00-tól élőben közvetít a Sport TV, utána összecsap a két talán legnagyobb esélyes, este francia-finn és horvát-szlovén rangadókat rendeznek - nézzük, mit várhatunk az Európa-bajnokság nyitónapjától!

A-csoport

15:00 Lengyelország – Bosznia-Hercegovina
17:30 Izrael – Oroszország
21:00 Franciaország – Finnország

A lengyel-bosnyák meccs kérdése, hogy ki fogja hozni a pontokat utóbbi együttesnél – a védekezésük rendben van, de elöl nem biztos, hogy fel tudják venni a harcot Gortatékkal. A lengyel center jelenléte a palánk alatt sokat érhet, a kemény védekezése mellett a pontjaira, gólpasszaira és a vezéregyéniségére is építhet csapata – valószínűleg ez nem lesz túl pontgazdag mérkőzés. Az Izrael-Oroszország találkozó sem feltétlenül a pontesőről lesz majd emlékezetes, itt utóbbi gárda fizikai fölénye, valamint rutinja döntő lehet – az izraelieken viszont nem sok nyomás van jelenleg, ez is számíthat a végjátékban.

A nap rangadója ebben a csoportban vitathatatlanul a házigazda franciák és a finnek összecsapása lesz. Itt döntő lesz, hogy az északiak védekezése hogyan áll össze, hiszen a felkészülés végén ezzel azért komoly gondjaik voltak, ugyanakkor egy nagy matchupot is élvezhetünk: Tony Parker és Petteri Koponen küzdelme az irányító poszton igazi csemegének ígérkezik.

B-csoport

15:00 Németország – Izland (Sport 1 – ÉLŐ)
18:00 Spanyolország – Szerbia
21:00 Olaszország – Törökország

Dirk Nowitzkiék Izland elleni találkozóját élőben közvetíti a Sport TV, a germán legendát és csapatát pedig mindenképpen megéri megtekinteni – még akkor is, ha kötelező győzelemről beszélhetünk velük kapcsolatban a rutintalan Izlanddal szemben. Az esti meccsen Olaszország és Törökország találkozik majd, érdekes lesz látni, hogy Danilo Gallinari vagy Ersan Ilyasova áll-e majd inkább csapata élére – a meccs nagyon sokat számít mindkét félnek, hiszen jó eséllyel ők harcolnak majd a továbbjutásért.

A nap rangadója egyértelműen a spanyol-szerb összecsapás lesz, az Eb két, talán legjobb csapata mérkőzik meg egymással – a kiemelt jelentőség mellett csúcskosárlabdára számíthatunk. Döntő lesz, hogy az átalakult hispán keret mennyire lesz egyben és hogy mihez kezdenek majd a szerbek klasszisaival – ahogy az is, hogy a Gasol-Mirotic duó védekezésbeli problémáit mennyire tudják majd kihasználni Bjelicáék.

C-csoport

15:00 Grúzia – Hollandia
18:00 Macedónia – Görögország
21:00 Horvátország – Szlovénia

A grúzoknál mindig az egészség a legfőbb kérdés, de az első találkozón ezzel még talán nem lesz problémájuk – főleg Hollandia ellen. Utóbbi gárda a torna egyik leggyengébbjének számít, így Pachuliáék számára mindenképpen kötelező a győzelem. A késő délutáni találkozó is hasonlóan egyértelmű, a görögök számára alighanem ez is a kötelezők közé sorolandó – az utóbbi évek talán legerősebb keretével érkező Spanoulisék csak a győzelemmel számolhatnak a nehéz helyzetben és több kérdőjellel érkező macedónokkal szemben.

A csoport rangadója itt sem kérdéses, Horvátország és Szlovénia is az Eb-mezőny legelejébe tartozik, az ő csatájuk biztosan élményszámba fog menni. Utóbbi gárdánál kérdés, hogy a tornán mennyire tud vezérré válni Zoran Dragic, vagy hogy éppen Omic mennyire tudja hozni a felkészülés alatt mutatott formáját. A horvátokat már csak Dario Saric miatt is megéri megnézni, de a látványosan és hatékonyan kosarazó csapatok találkozója egyértelműen a nap fénypontja lesz ebben a csoportban.

D-csoport

14:30 Csehország – Észtország
17:30 Belgium – Lettország
20:30 Litvánia – Ukrajna

A magyar válogatott „kárára” kijutó csehek nyitják a napot az észtek ellen – hasonló, de nem túl magas játékerőt képviselnek a csapatok. A belgák és a lettek összecsapása érdekesebbnek ígérkezik, két jó csapatról beszélhetünk és szintén közel állnak egymáshoz játéktudásban, bár a hazai pálya mindenképpen a lettek mellett szól – saját közönségük előtt bizonyára 110%-ot fognak kiadni magukból az első találkozón.

Ebben a csoportban egyértelmű rangadót nem tudunk kiemelni a nyitónapon, az esti mérkőzést az Eb legjobbjai közé tartozó litvánok, valamint a belgákkal hasonló szintet képviselő ukránok vívják majd – itt Valanciunasék számára kötelező a győzelem, mint ahogy gyakorlatilag a csoport minden tagja (kivéve talán a lettek) ellen az lesz. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus