Nowitzkiék ismét a tv-ben, este spanyol-olasz derbi

Ma az A- és a D-csoport van szabadságon, de különösen a B-jelű hatosnál lesznek érdekességek - egy meccset a Sport 1 is közvetít. 

B-csoport

14:30 Szerbia – Izland
17:45 Németország – Törökország (Sport 1 – ÉLŐ)
21:00 Spanyolország – Olaszország

A szerbek a spanyolok ellen jól, a németek ellen viszont sokszor borzasztóan játszottak, ennek ellenére két győzelemmel vezetik a csoportot. A túlzott lazaság ma is visszaüthet, hiszen bár képességeket tekintve Izland a legszerényebb a csoportban, eddig mindkét ellenfelüket alaposan megizzasztották, kinti dobásaik veszélyesek – igaz, a palánk alatt Raduljicáéknak könnyebb dolguk lehet. A német-török meccset közvetíti a Sport 1 is élőben, mindkét csapat számára döntő jelentőséggel bírhat: 1-1-gyel állnak Nowitzkiék és Ilyasováék is, a továbbjutásért pedig valószínűleg ők, illetve az olaszok fognak harcolni. Mindkét együttestől két nagyon különböző meccset, teljesítményt láttunk eddig, kérdés, hogy ma ki tudja a szebbik arcát mutatni.

Az esti találkozónak is komoly jelentősége lesz, hiszen a spanyoloknak a szerbek elleni vereség után hozni kell a meccseket, az olaszoknak viszont a továbbjutás szempontjából lenne kulcsfontosságú, hogy bravúrgyőzelmet tudjanak aratni. Az esélyek azért Gasolék mellett szólnak, akik a törökök ellen már tartottak egy erődemonstrációt, de Danilo Gallinariban benne lehet egy újabb extra teljesítmény a túloldalon.

A csoport állása két kör után:

1. Szerbia 2-0
2. Spanyolország 1-1
3. Olaszország 1-1
4. Németország 1-1
5. Törökország 1-1
6. Izland 0-2
 

C-csoport

15:00 Szlovénia – Hollandia
18:00 Grúzia – Görögország
21:00 Horvátország – Macedónia

Igazi rangadót nem rendeznek ma ebben a csoportban, a három kiemelkedőbb csapat a három gyengébbel mérkőzik meg. Kezdésnek Szlovénia meccsel Hollandiával és bár Zoran Dragicék eddig nem túl meggyőzőek, ezen a találkozón kötelező számukra a győzelem – bár a palánkok alatt komoly feladat lesz megállítani a De Jong-Norel párost számukra. A görögök vezetik a csoportot, miután a legnagyobb rangadót két ponttal megnyerték Horvátország ellen – Grúzia ellen is kötelező számukra a győzelem, ha meg akarják tartani az előnyüket. Az atletikus, sokoldalú, elöl-hátul és kívül-belül veszélyes Spanoulisék ellen Pachuliáéktól jóval több kell az eddigieknél támadásban, hogy szorossá tudják tenni a meccset, de ugyanez elmondható a macedónokról is – ők a horvátokkal csapnak össze este. Saricék a görögök elleni vereség után nem hibázhatnak már és bár papíron könnyebb ellenféllel mérkőznek meg, nem szabad fél vállról venniük a meccset – Kostoskiék triplái életveszélyesek lehetnek ebben az esetben.

A csoport állása két kör után:

1. Görögország 2-0
2. Horvátország 1-1
3. Szlovénia 1-1
4. Hollandia 1-1
5. Macedónia 1-1
6. Grúzia 0-2

A meccseket ezen a linken tudjátok megnézni élőben is!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus