Obie Trotter újra a Szolnoki Olaj KK játékosa

A Szolnoki Olaj KK egyik legnagyobb közönségkedvence és elmúlt időszakban elért sikereinek egyik legfőbb letéteményese, az amerikai Obie Trotter visszatért a magyar bajnoki ezüstérmeshez!

Trotter és a szolnoki klub fél + 1 éves szerződést kötött a mai napon. Az amerikai irányító két esztendőt töltött korábban az Olajnál 2010 és 2012 nyara között, ezalatt 2 bajnoki címet és 2 magyar kupát nyert az együttessel, 2011/12-ben pedig a EuroChallenge Final Fourjába jutó alakulat egyik, ha nem a legfontosabb játékosa volt - a sorozat legjobb hátvédjének választotta a eurobasket.com.

A legutóbbi idényben, a Nizsnyij Novgorodnál már télen jelentkeztek nála térdproblémák, májusban pedig meg is kellett műteni, azzal a beavatkozással vége lett a szezonjának. A honosított játékos a magyar válogatotthoz később mint a többiek, de csatlakozott nyáron, azonban a 2015-ös Európa-bajnokságra selejtező sorozat közben rosszabbodott állapota, így augusztusban megint meg kellett kés alá kellett feküdnie, és idén még nem is lépett pályára.

A szolnoki klub közleménye:

"A 2011-ben és 2012-es ben megszerzett bajnoki- és kupaaranyak után újra közös célokért küzdhet a Szolnoki Olaj KK és Obie Trotter. Mint a közvélemény előtt ismert, a játékos oroszországi szerződéseket követően 4 hónappal ezelőtt térdoperáción esett át. A Klub vezetői azóta is keresték annak lehetőségét, hogy a közös múltra tekintettel, miként tudják segíteni Obie visszatérését. A játékosügynökökkel történt egyeztetések után a felek a mai napon másféléves szerződést kötöttek, melynek legfontosabb célja, hogy az irányító egészséges legyen és a 2014/2015-ös bajnoki idényben újra a csapat meghatározó játékosává váljon.

Amennyiben a sportoló felépülése szerencsésen alakul, az sem kizárt, hogy a jelenleg is folyó bajnoki évben bemutatkozhat régi-új csapatában.

Szolnok, 2014. január 22.

Szolnoki Olaj KK"

 

Foto, Slide - szolnokinaplo.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus