Olimpia: 16:00-tól jönnek a negyeddöntők

Az Ausztrália-Litvánia derbi után jönnek a spanyolok és a franciák, 23:45-től a Team USA, hajnalban pedig egy horvát-szerb rangadó.

Negyeddöntők

A tét már a legjobb négy közé jutás, és nyolc komoly csapat van versenyben, így parádés játéknapra számíthatunk. Az eddigiekkel ellentétben már 16:00-tól nézhetünk mérkőzést, a torna eddig meglepetéscsapata, a szenzációsan játszó (és Bogutot, illetve Millst pihentető) Ausztrália csap össze Litvániával, itt elég nehéz jósolni - Valanciunasék kemény védekezésével, klasszikus európai játékával szemben a Boomers egy nagyon modern, gyors, agresszív kosárlabdát művel. A Bogut-Valanciunas csata mellett a periméteren dőlhet el a találkozó, hiszen eddig Dellavedova és Mills is a torna legjobbjai között van - ha őket tudják limitálni a litvánok, és Kalnietis felveszi velük a kesztyűt, akkor inkább feléjük billen a mérleg nyelve.

19:30-tól egy igazi európai klasszikus kerül terítékre, a spanyolok a franciákkal meccselnek, és itt is borzasztóan nehéz megmondani, hogy hogyan alakul majd a találkozó. Gasolék a gyenge rajt után összekapták magukat, és a játék minden elemében parádéztak az utóbbi két meccsen, de a franciák is egyben voltak a csoportkör végén, még az USA ellen is szoros derbit tudtak játszani.

23:45-től az eddig kisebb csalódást okozó, de még veretlen Team USA Argentínával találkozik, Ginobiliék eléggé elfogytak az utóbbi mérkőzéseiken, és nagy meglepetés lenne, ha meg tudnák szorítani Kevin Durantéket - azonban az amerikai válogatott eddig egyáltalán nem sziporkázott...

A játéknapot hajnali 03:15-től a Horvátország-Szerbia találkozó zárja, ami szintén igazi csemegének ígérkezik. A horvát Bogdanovic eddig a torna legjobb dobója, míg a túloldalon Bogdanovics nem villog igazán, náluk Raduljica a fő fegyver - kérdés, hogy centerposzton mire mennek majd Saricék. A horvátok végül megnyerték a B-csoportot, de parádés meccsek mellett mutattak gyenge produkciót is, a szerbek pedig csak negyedikként jutottak tovább, egyáltalán nem brillíroztak - rendkívül érdekes és színvonalas összecsapásra számíthatunk.

A menetrend:

16.00 Ausztrália-Litvánia (M4 17:00-tól élőben) (ÉLŐKÉPES STREAM)
19:30 Spanyolország-Franciaország (ÉLŐKÉPES STREAM)
23:45 USA-Argentína (M5) (ÉLŐKÉPES STREAM)
03:15 Horvátország-Szerbia (M5) (ÉLŐKÉPES STREAM)

Fotó: FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus