Óriási hajrával ütötte ki Törökország Ausztráliát!

Emir Preldzic csodát tett az utolsó percben a Törökország - Ausztrália világbajnoki nyolcaddöntőben - a törökök továbbmentek és várják ellenfelüket, az addig simán győztesnek látszó Joe Inglesék pedig asszisztáltak a történtekhez és sokkoltan távozhattak a parkettről...

Férfi kosárlabda világbajnokság, Spanyolország, 7. nyolcaddöntő

Törökország(2.) - Ausztrália(3.) 65-64

A nap egyik, ha nem a legszorosabbnak várt csatája nagyon sokáig inkább csak a védekezésről és a nagyon fegyelmezett csapatjátékról szólt - ebből kifolyólag az edzők stratégiai párharca kicsit "felemésztette" a játék szépségét, de aki látta ezt a derbit, sosem feledi!

A Dante Exumtól ma nulla pontot kapó ausszik félidőben vezettek eggyel, de ezzel nem lehettek elégedettek, ugyanis egyértelműen jobban és ötletesebben kosaraztak, mint a 16-ot szóró Güler húzta török válogatott, ám az NBA-bajnok Baynes (15 pont, 7 lepattanó, 2 blokk) hathatós segítségével még hárommal megtoldotta előnyét Ausztrália a záró etap előtt.

Az utolsó negyed viszont egyértelműen arról szólt, hogy melyik gárdába szorult több vagányság, s itt Andrew Bogut, valamint Patty Mills hiánya fájdalmas módon ütött vissza. Történt ugyanis, hogy az utolsó percekre fordulva annyi volt a különbség (5-7 pont), hogy egyértelműnek tűnt: onnan már két csapat kell a fordításhoz, illetve nagy büntetőpárbaj következhet, csakhogy...

Emir Preldzic 48 másodperccel a lefújás előtt beverte az első kulcsfontosságú tripláját 5 egységnyi török hátrányban, majd az ausztrálok annyira türelmesen támadott, hogy lejárt a 24 másodperc, tehát a döntés Ergin Ataman fiai kezében volt. Türelmes adogatás után megint eljutott a labda a 16 egységgel végző török-bosnyák-szlovén állampolgárhoz, aki kegyetlenül beszórta harmadik hármasát is öt szekundummal a végső dudaszó előtt, erre pedig a lefagyó ausztrálok már dobáskísérlettel sem tudtak válaszolni.

Hiába volt teljes mértékben Joe Inglesék (10 pont, 6 lepattanó, 3 gólpassz) kezében a meccs, egyszerűen teljesen leálltak támadásban és védekezésben is a hajrára, ezzel nagy esélyt elszalasztva kiestek, a négy évvel korábbi ezüstérmes pedig a negyeddöntőben Litvániával találkozik majd.

Törökország legjobb dobói: Preldzic 16/9, Güler 16, Arslan 11/9.
Ausztrália legjobb dobói: Baynes 15, Dellavedova 13/6, Ingles 10/3, Bairstow 10.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus