Parkerék Gortaték ellen, 14:30-tól Litvánia-Belgium

Ma a B-csoport és a C-csoport is szabadnapos, így kevesebb találkozót rendeznek - így is befért pár rangadó a programba. 

 

A-csoport

Finnország – Oroszország 15:00
Izrael – Bosznia-Hercegovina 17:30
Franciaország – Lengyelország 21:00

A finnek tegnap némi meglepetésre kikaptak Izraeltől, így még nyeretlenek – nincs más hátra, mint előre, Koponenéknek ma már nyerniük kell az oroszok ellen. Zubkovék is két vereséggel állnak jelenleg és a támadópotenciál náluk is rendben van, kérdés, hogy védekezésben ki tudja összeszedni magát – az biztos, hogy nagyiramú és látványos meccsre számíthatunk. Izrael eddig remekel, Oroszország szűk legyőzése után tegnap pazarul játszva nyomták le Finnországot is, egy mai győzelemmel pedig gyakorlatilag már a legjobb tizenhat között érezhetik magukat. A még nyeretlen bosnyákok ellen ez nem tűnik lehetetlen feladatnak, főleg úgy, hogy Stipanovicék tegnap hatalmas verést kaptak a franciáktól.

Tony Parkerék a lengyelek ellen zárják az estét és a tegnap látott formával nem kérdés, hogy sima győzelmet fognak aratni – ugyanakkor Gortaték jóval nagyobb játékerőt képviselnek, mint Bosznia. A center tegnap már villogott az oroszok ellen, de a kinti dobások is nagyon mennek Waczynski vezérletével – a lengyelek nem véletlenül állnak két győzelemmel, ez lesz ma a csoportrangadó. Külön csemegének ígérkezik a két center, Gobert és Gortat küzdelme...

A csoport állása két forduló után:

1. Franciaország 2-0
2. Izrael 2-0
3. Lengyelország 2-0
4. Oroszország 0-2
5. Finnország 0-2
6. Bosznia-Hercegovina 0-2

D-csoport

Litvánia – Belgium 14:30
Csehország – Lettország 17:30
Ukrajna – Észtország 20:30

A csoport nagy esélyesének tartott Litvánia az ukránok elleni nagyon szűk győzelem után tegnap a lettek ellen már megmutatta erejét, a gyenge első negyed után simán nyerték a meccset Valanciunasék – valami hasonlóra számíthatunk Belgium ellen is. Hervelle-ék eddig védekezésben jól teljesítettek, de azért az észtek elleni kiütéses győzelem torzít ezen a képen – kérdés, hogy a szintén nagyon jól védekező és Valanciunas vezérletével a palánk alatt domináló litvánok ellen mennyire tudnak jól teljesíteni.

A csehek eddig parádéznak, az észtek kiütése után tegnap Ukrajna ellen sem izzadtak meg, mindkét meccsüket látványosan és jól játszva nyerték meg. A lettektől eddig két nagyon eltérő teljesítményt láthattunk, de támadásban mindenképpen javulniuk kell, ha nem akarnak ők is Satoransky-ék áldozatává válni. Az ukránok és az észtek is nyeretlenek még, de előbbi gárda azért más szintet képviselt eddig, az észtek gyakorlatilag sansztalanul kaptak ki mindkétszer.

A csoport állása két forduló után:

1. Csehország 2-0
2. Litvánia 2-0
3. Belgium 1-1
4. Lettország 1-1
5. Ukrajna 0-2
6. Észtország 0-2

A mérkőzéseket ezen a linken tudjátok nézni élőképpel is!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus