Pau Gasol: csak egy célunk lehet

Nyílt médianapot tartott a spanyol válogatott, Pau Gasol itt mondta el, mit vár a tornától, és beszélt a Mirotic-esetről is

A eurohoops.net szemlézte a spanyol válogatott legnagyob sztárjának interjúját, a San Antonio Spursszel nemrég hároméves, 48 millió dolláros hosszabbítást aláíró veterán erőcsatár-center elmondta, hogy megint megvan a "minőségük", hogy a bajnoki címért szálljanak ringbe. Hogy ez valósággá váljon, nem kell mást tenniük, mint a korábbi években: rendesen fel kell készülni és végigdolgozni a hátralévő időt, mert a tornán csak olyan eredményt tudnak elérni, amilyet megérdemelnek. Úgy vélte, a spanyol válogatott mindenképp esélyes az egyenes kieséses szakasz elérésére, majd arra, hogy az Európa-bajnoki címért küzdjön, és nagyon ambíciózusak is, hogy elérjék a végső célt. 

A riválisokkal kapcsolatban elmondta, hogy a franciáknál több sérülés, lemondás történt, emiatt talán nem lesznek olyan erősek, mint az elmúlt években, Ugyanakkor azt is megemlítette, hogy náluk is hiányozni fog Nikola Mirotic, aki pedig húzóembernek számít a csapatban. Mint ismert, a spanyol-montenegrói erőcsatár még nem tudott megállapodni új szerződéséről a Chicago Bulls-szal, ezért a klub kérésére távolmarad az Európa-bajnokságtól. (Ahogyan arról néhány napja beszámoltunk, hasonló problémákkal küzd másik csoportellenfelünk, Horvátország is, ahol Miro Bilannak nincs klubszerződése, ezért lemondta a részvételt.)

Annak viszont nagyon örült, hogy az elmúlt években sorozatos egészségügyi gondokkal, sérülésekkel küzdő öccse, Marc Gasol végre visszatérhet a válogatottba - csak itt tudnak egy csapatban játszani, neki ez (is) teszi igazán különlegessé a nemzeti csapatot. Úgy vélte, hogy Juan Carlos Navarróval kiegészülve a triójuk nagyon nagy tapasztalattal rendelkezik, ugyanakkor rengeteg fiatal tehetséges játékosuk is van, és ez a vérfrissítés óriási segítség lehet az Európa-bajnoki cím megszerzéséért folyó küzdelemben. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus