Perl: Nyitány 8 ponttal!

A Falco immáron ex-kiválósága, Perl Zoltán a kezdőcsapat tagjaként eredményes és jó játékkal debütált első itáliai felkészülési mérkőzésén.
 

Alig több mint egy hete, soraiban a szombathelyi Perl Zoltánnal megkezdte a felkészülését a 2015/2016-os idényre az Upea Capo d'Orlando együttese. Zoliék  az első hetet egy szicíliai üdülőfaluban töltötték, kemény munkával, elsősorban Patti városkájának csarnokában töltve. A szicíliaiak nem sokáig vártak az első felkészülési találkozóval, már ma kora este pályára léptek az egyik legendás szomszédvár, az olasz "csizmában" található Reggio Calabriában, az egykoron szebb napokat megélt, jelenleg másodosztályú Viola Reggio Calabria csarnokában.

Vlado Ilievszki, a lovagok macedón irányítóklasszisa hazája válogatottjával a közelgő Eb-re készül, így ő nem lehet még társaival. A szerb csodatini, Vojiszlav Sztojanovics papírjai még nem érkeztek meg a FIBA-tól, az újdonsült csapatkapány, a veterán horvát center, Sandro Nicevic csak ma csatlakozott a társaihoz, míg a litván Simas Jasaitis enyhébb Achilles-sérülését pihentette, emiatt nem vetette be őket Griccioli mester. A házigazdáknál is akadtak neves hiányzók: az egykori olasz válogatott, Marco Mordente és az NBA-ben is pályára lépő amerikai magasember, Craig Brackins is csak most csatlakozott csapatához, így ők nem kerültek bevetésre.

A litván válogatott Jasaitis hiányzásának köszönhetően Perl Zoltán az Orlandina Basket kezdőcsapatában találta magát és 8 pontjával csapata 4. legeredményesebb játékosa volt. Perlék jól kezdték a találkozót, 3 negyeden keresztül vezettek, ám a finisben a Serie A-s csapat mestere már az ifiket küldte a parkettre, és az alig 18 év átlagéletkorú ötös (Ihring, Laquintana, Munastra, Babilodze, Vujicevic) ellenállását már felőrölte a rutinos játékosokból álló második ligás hazai alakulat. A mérkőzésről egyelőre pontosabb és részletesebb statisztikával sajnos nem rendelkezünk.

Bermè Reggio Calabria – Upea Capo d’Orlando 62 - 57 (12-17 ,12-16, 17-9, 21-15)

Viola Reggio Calabria: Spinelli 11, Rullo 8, Freeman 8, Sindoni, Costa 2, Lupusor 6, Crosariol 13, Ghersetti 11.

Capo d’Orlando: Ihring 3, Basile 5, Laquintana 12, Perl 8, Babilodze, Saunders, Munastra, Bowers 11, Vujicevic 3, Oriakhi 15.

Slide - falcokc.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus