Perl Zoltánt elcserélné az Orlandina Basket?

A Gazzetta dello Sud információi szerint az Orlandina Basket és a Consultinvest Pesaro elcserélné Perl Zoltánt és Simas Jasaitist.

Számunkra feletébb érdekes, ám jelen állás szerint nem túl valószínű pletykát szellőztetett meg az egyik legjelentősebb szicíliai napilap, a Gazzetta dello Sud mai nyomtatott kiadása: a Betaland Capo d' Orlando és a Consultinvest Pesaro játékosokat cserélnének egymással, a litván Simas Jasaitis Szicília felé venné az irányt, míg Perl Zoltán az Adria partjára költözhetne. A csere azért is érdekes, mert a két fiú az elmúlt szezonban még csapattársak voltak Capo d' Orlandóban. Jasaitist megtartotta volna a Capo, ám a litván mesterlövész nagyobb fizetésért a Consultinvest Pesaro ajánlatát fogadta el. Jasaitis azonban nem tudott beilleszkedni Lóránt Péter egykori és Jarrod Jones jelenlegi klubjába, látványosan visszaesett a teljesítménye, és már hónapok óta keringenek olyan pletykák(?), melyek szerint a litván klasszis visszatérhet a szicíliai kisvárosba, ahol remekül érezte magát, és a lovagok igazi húzóembere volt.

Persze nem eszik ilyen forrón a kását Itáliában sem,  a lehetséges csere útjában ugyanis egyelőre nehezen leküzdhető akadály tornyosul: Perl és Jasaitis jövedelme között jelentős az eltérés (nem a szombathelyi ifjonc javára...), és ezt a pluszt, bármennyire is szeretnék visszacsábítani a litvánt, a liga legkisebb költségvetésű klubja biztosan nem tudja vállalni. Ha van alapja a cserének, az valószinűleg csak Jasaitis "nagyvonalúságán" múlik-múlhat.

Szintén Perl Zoliék klubjával kapcsolatos, hogy Zoli kortársa, az ebben a szezonban kissé háttérbe szoruló Tommaso Laquintana nagyon közel áll ahhoz, hogy a Brescia játékosa legyen. A fiatal olasz irányító nehezen viseli, hogy egyre hátrébb szorul a rangsorban, már nemcsak  Fitipaldo, majd Ivanovics előzte-előzi őt meg az egyes poszton, de már  sokszor Diener és Tepics is az ő játékperceiből él, és Laquintana a több játéklehetőség reményében igazolna a Vitali mellé karmestert kereső Bresciába.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus