Pongó Marcell csapata nyerte a német harmadosztályt

Pongó Marcell csapata, a Weissenhorn Youngstars lett a német harmadosztály, a ProB bajnoka idén - a magyar játékosnak kulcsszerepe volt a sikerben.

Mint ismert, Pongó Marcell a német bajnokság alapszakaszát megnyerő Ratiopharm Ulm játékosa, de a harmadosztályban, a Weissenhorn Youngstarsnál is játszik - sőt, igazánól egyelőre itt tölt be kulcsszerepet. A hétvégén lezárult a ProB idei szezonja, amelyet Pongóék nyertek meg, miután az oda-visszavágós alapú döntőben előbb 71-67-re kikaptak a Karlsruhe PS-től, majd a visszavágón 77-71-re legyőzték ellenfelüket, így összesítésben két ponttal jobbnak bizonyultak.

A Weissenhorn legjobbja az első meccsen Pongó volt 14 pontjával (4/7 dupla, 0/2 tripla, 6/6 büntető), 7 gólpasszával, 4-4 pattanójával és szerzett labdájával, 1 blokkjával, valamint 3 beütött faultjával (18 VAL). A visszavágón is ott volt a húzóemberek között a magyar játékos 17 ponttal (4/8 dupla, 2/6 tripla, 3/5 büntető), 7 pattanójával, 5 gólpasszával, 2 szerzett és 1 eladott labdájával, valamint 4 beütött személyi hibájával (16 VAL).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus