Pór Péter: "Történelmi jelentőségű siker volt ez"

A Szolnoki Olaj KK Besiktas felett aratott hatalmas sikere után a két vezetőedző, illetve egy-egy játékosuk mondták el gondolataikat.

Pór Péter, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Gratulálok a fiúknak, azt gondolom, hogy történelmi jelentőségű siker és óriási eredmény ez a győzelem és továbbjutás a magyar és azon belül a szolnoki kosárlabdázásnak. A játékosaim minden dicséretet megérdemelnek, gyakorlatilag 40 percen keresztül betartották a megbeszélt taktikát, ennek köszönhetően végig kontrolláltuk a meccset. A Besiktas jó csapat, voltak próbálkozásaik a felzárkózásra, de nem engedtünk könnyű kosarakat, és ebben lassan felőrlődtek. Annak különösen örülök, hogy a hangulat a csarnokban újra a régi szép napokat idézte. 

Keller Ákos, a Szolnoki Olaj KK centere: Nagyon boldog vagyok a győzelem és a továbbjutás miatt, ezt mondhatom csapattársaim nevében is. Nagyon összeszedetten játszottunk, a megbeszélteknek megfelelően remekül védtük le a kinti dobásokat, mindössze egy triplát értékesítettek, és ezzel a palánk közeli pozíciós játékra kényszerítettük a Besiktast. Gyorsan kiépítettünk egy 10 pont körüli előnyt, Milosevics és Vojvoda pedig ismét extrát nyújtottak, majd az utolsó percekben az egész csapat örömjátékkal ünnepelt. 

Yagizer Hamdi Ulug, a Besiktas vezetőedzője: Gratulálok ellenfelünknek és szurkolóiknak, teljesen megérdemelten győzött a Szolnok. Nagyon keményen, harcosan játszottak, a kétesélyes labdákat nagyrészt ők szerezték meg. Nálunk az elzárás-leválás elleni védekezés nagyon rosszul működött, az ezekből adódó egy-egy elleni szituációkat, mismatcheket nagyon jól oldotta meg a szolnoki csapat. A hazai, Zenit elleni meccsünkön győznünk kell, és akkor van esélyünk a továbbjutásra. 

Engin Atsür, a Besiktas játékosa: Gratulálok a szolnoki csapatnak, támadásban és védekezésben is jobbak voltak. Nagyszerű közönségük van, akik sok extra energiát adtak nekik. Az utolsó csoportmeccsen győznünk kell, és akkor marad esélyünk a továbbjutásra.

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus