Rakocsevics és Lóránt a 3. forduló legjobbjai között

A héten a EuroChallenge első csoportkörének harmadik fordulóját rendezték. A magyar csapatok közül csak az Inkognito Fashion Körmend BC tudott diadalmaskodni - a Jászberény nem játszott -, ám az egyéni elismeréseknél jól szerepeltek a magyar gárdák, hiszen Zsarko Rakocsevics és Lóránt Péter a forduló második és harmadik legjobb teljesítményét hozták le.

A heti MVP Courdon Higgins, a Triumph Ljuberci hátvédje lett, aki 37 VAL-lal zárt (többek között 35 pont és 6 pattanó szerepelt a neve mellett).

 

Mögötte lett második 32 VAL-lal a BC Kijev ellen hosszabbításban nyerő Körmend centere, a montenegrói Zsarko Rakocsevics, aki ugyan kipontozódott, de 39 percnyi játékidő alatt 25 pontig, 13 pattanóig (4 támadó, 9 védő), 7 kiharcolt faultig, 1 gólpasszig és 1 labdaszerzésig jutott. 16 mezőnykísérletéből 10 célba is talált, 6 büntetőjéből 5-ször eredményes volt, és emellett mindössze 1 eladott labdát jegyzett.

A Szolnoki Olaj KK a végjátékban ugyan vereséget szenvedett a Tsmoki Minszk vendégeként, de Lóránt Péter Rakocsevicshez hasonlóan masszív dupla-duplát szállított. Fél órányi játék alatt 21 pont mellett 12 lepattanót (4 támadó, 8 védő) írhattak fel a neve mellé a statisztikusok, volt még 2 gólpassza, 2 labdaszerzése és 5 kiharcolt faultja. 11 kettest vállalt el, ebből 8-szor eredményes is volt, 2 triplából egyszer talált be, és háromszor állhatott a vonalra, ebből 2-szer be is talált. 2 eladott labdájával együtt teljes az összkép, amivel összesen 30 VAL-ig jutott, ezzel az észt Rakvere Tarvas dobóhátvédjével, Kristo Saage-vel együtt zártak a dobogó harmadik fokán.

 

Foto, Slide - fibaeurope.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus