Remek második félidő után Görögország a nyolc között!

Belgium két negyedet bírt a görögök ellen, Calathesék a fordulást követően tükörsimán nyertek és jutottak be a negyeddöntőbe. 

Európa-bajnokság, nyolcaddöntő

Görögország – Belgium 75-54 (16-15, 18-16, 23-11, 18-12)

Lojeski triplájával indult a mérkőzés, de Kosta Koufos sorozatban hét pontot rámolt be és Görögország tartotta a lépést ellenfelével. Érdekes, hogy a belgák a két és fél perces hellén pontcsendet sem tudta igazán kihasználni, főleg kinti dobásokkal tudtak haladni, egyébként mindkét gárda elég szervezetten kosárlabdázott. A második negyed elején megléptek a görögök nyolc ponttal, Zisis triplái a legjobbkor jöttek számukra – ez sem tartott azonban sokáig, bár túl sok pont nem esett ebben a játékrészben, végül csak három ponttal jártak előrébb a nagyszünetben Spanoulisék. Érdekesség, hogy Koufos ekkor már 11 pontnál és 8 lepattanónál járt, a túloldalon pedig Van Rosson érte el a tíz egységet – ám ahogy nem ültek a belga triplák, inkább a görögök játszottak fölényben.

A fordulás után szinte rossz dobás nélkül növelte előnyét Görögország, majd a harmadik negyed második felében már el is vesztette a fonalat a belga válogatott: az utolsó öt percben csak pontot szereztek Van Rossomék, ez alatt pedig 15 pontos fórt építettek ki a hellének. Bár a palánk alatti részt is Koufosék uralták, ebben az időszakban a mezőnyjátékosokat sem tudták tartani a belgák, így csodára lett volna szükségük a záró etapban. Ez nem történt meg, Antetokounmpóék egy 8-0-s futással nyitottak és végleg eldöntötték a találkozót – magabiztos második félidővel jutottak a legjobb nyolc közé, Belgium viszont búcsúzott az Európa-bajnokságtól.

Görögország legjobb dobói: Bourousis 14/3, Koufos 13, Printezis 10, Antetokounmpo 10/6
Belgium legjobb dobói: Giller 14/9, Van Rossom 13/3, Lojeski 10/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus