Ronald Moore az olasz első osztályban

Úgy tűnik, csapatra lelt a forrongó Ukrajnát a napokban elhagyó, és nemrég még az Alba Fehérvárral bajnoki címet nyerő Ronald Moore. A játékos twitterfiókja alapján az amerikai irányító az olasz bajnokság első vonalában szereplő, ott 1991-ben a bajnoki címet is elhódító Juvecaserta Basket játékosa lesz a 2013/2014-es szezon végéig.

Tavaly ilyenkor Ronald Moore még a fehérvári szurkolók nagy kedvence volt, Magyar Kupát és bajnoki címet is nyert az Alba Fehérvárral. A nyáron aztán nem tudott ellenállni az ukrán „szuperliga” és a Cherkasy Monkeys csábításának, és országot váltott a nagyszerű karmester. Moore az ukrán élvonalban középcsapatnak számító Cserkaszinál is bizonyított: 11.8 pontot és 8.3 asszisztot hozott mérkőzésenként. Ha az élet közbe nem szól, Moore talán még ma is legnagyobb keleti szomszédunk elitligájában pattogtatna, azonban 2014 februárjában, a súlyosan eszkalálódó ukrajnai belpolitikai helyzet a polgárháború szélére sodorta a 45 milliós országot. Számos sportoló, így Moore is úgy döntött, a bizonytalan helyzetre való tekintettel elhagyja Ukrajnát.

Néhány napig talán a fehérvári szurkolók is reménykedhettek egykori kiváló játékosuk esetleges visszatérésében, de az immáron hetek óta a várakozások alatt teljesítő és könnyebben meg is sérülő Stefhon Hannah utódját kereső, olasz élvonalbeli Pasta Reggia Caserta (közkedvelt és eredeti nevén: Juvecaserta) ajánlata szertefoszlatta a székesfehérvári drukkerek reményeit. Ronnie Moore a hét közepén (kedden vagy szerdán) érkezhet meg a dél-olaszországi (Nápoly szomszédságában fekvő) Casertába, ahol már ezen a hétvégén bedobhatják a mélyvízbe, és egy forró hangulatú déli rangadón, a szomszédvár Sidigas Avellino ellen debütálhat vasárnap este a Serie A-ban.

Az igazolás hamarosan hivatalos is lesz.

 

fotók: feol.hu (Fási László) -slide, albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus