Ronald Moore nagyon bevált az olasz első osztályban

Az Alba Fehérvár tavalyi bajnok és kupagyőztes csapatának egyik oszlopa szezon közben igazolt el ukrán csapatától, és szerződött le a Pasta Reggia Casertához (ismertebb nevén Juve Caserta). A klub menedzsere most úgy nyilatkozott, hogy a nyáron mindenképp szeretnének hosszabbítani vele. 

Moore február vége óta 9.1 pontot, 4.1 lepattanót és 4 gólpasszt átlagol - adta hírül a Sportando olasz kosárlabda-portál. 

Elődje, Stephon Hannah egyébként 2012-ben és 2013-ban is a D-Liga legjobb védőjátékosa volt, idén februárban is oda tért vissza játszani, csapatával, a Santa Cruz Warriors-szal (a Golden State Warriors fiókcsapata) a liga döntőjéig menetelt - egy jegyzett kosarasról van tehát szó. Az ő helyét vette át a Juve Caserta kezdőirányítójaként Moore.

Az olasz csapat egyébként a nyolcadik, playoffot jelentő helyen áll, legutóbb éppen a bajnok Sassari otthonában győztek - Moore 8 gólpasszal és 7 lepattanóval segítette a csapatot. 

A szezon közben a Szolnoki Olajtól távozó Willie Warren is elég jó számokat hoz új állomáshelyén, Bolognában (33 perc alatt 9.8 pont, 4.3 lepattanó, 4.7 gólpassz, 54 százalékkal dobja a duplákat, 40-nel a triplákat és 75 százalék felett büntetőzik), azonban ő koránt sincs ilyen jó hatással csapatára: a nagy tradíciókkal rendelkező klub ugyan kiesni nem fog, de semmi esélye nincs a playoff-ra.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus