Rosco Allen a spanyol élvonalban folytatja karrierjét

Tegnap este a magyar Rosco Allen megegyezett a spanyol élvonalban szereplő Obradoiro, másik nevén a Río Natura Monbús csapatával, tehát a világ második legjobb bajnokságában kezdi el profi pályafutását.

Rosco Allen idén jelentkezett a draftra a Stanford egyetemről, de mint ismert, nem kelt el a játékosbörzén. A magyar kosaras a Golden State Warriors nyári ligás csapatában szerepelt, de nem kapott túl sok lehetőséget, így az NBA nem volt reális most számára, tegnap este azonban kiderült, hogy a világ második legjobb bajnokságában, a spanyol élvonalban folytatja karrierjét és kezdi el profi pályafutását. Cesar Mendez értesüléseire hivatkozva a sportando.com és a Gigantes spanyol hírportál is lehozta, hogy Allen megállapodott az Obradoiro, más nevén a Río Natura Monbús csapatával - a szerződés elvileg hivatalos, csak akkor nem itt folytatja, Allen, ha mégis keresi valaki az NBA-ből.

A galíciai együttes tavaly a Liga Endesa 15. helyén végzett 10-24-es mérleggel, helyi viszonylatban tehát kiscsapatnak számítanak, de a magyar kosaras így is borzasztóan erős ellenfelek ellen fejlődhet, és ha Hanga Ádám marad a Laboral Kutxánál - jelenleg minden jel erre mutat -, akkor láthatunk magyar-magyar csatát is a következő szezonban Európa legerősebb pontvadászatában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus