Rosco Allen az Obradoiróról és céljairól

Rosco Allen nyilatkozott a spanyol liga hivatalos honlapjának, az acb.com-nak új csapatáról, Santiago de Compostela városáról és céljairól.

A spanyol első osztály hivatalos honlapja, az acb.com készített interjút a magyar Rosco Allennel, aki idén nyáron végzett a Stanford egyetemen, megfordult a Golden State Warriors nyári ligás csapatában, majd leigazolta őt az ACB-ben szereplő Rio Natura Monbus Obradoiro együttese.

Allen több ok miatt választotta jelenlegi csapatát. Egyrészt szerinte a Moncho Fernandez irányította szakmai stáb nagyon jó munkát végzett több játékos fejlesztésével is. Másrészt a klub a spanyol élvonalban szerepel, harmadrészt pedig úgy érzi, jó lesz Santiago de Compostelában élni. Az erőcsatár szerint a pályán kívül is sok tapasztalatot szerezhet, hiszen egy új kultúrával ismerkedhet meg, saját magáról és képességeiről is több mindent megtudhat, miközben egy jó csapatban játszhat az ACB ligában.

Allen új csapatáról és a városról az előbb említett Moncho Fernandeztől és a klub vezetőjétől, Jose Luis Mateótól tudta meg az alapinformációkat a nyári liga keretein belül - ekkor találkoztak mindhárman Las Vegasban -, majd a cikk szerint kicsit magától is kutakodott, hogy minél többet megtudjon a város gazdag történelméről. Új edzőjéről nagyon jó dolgokat hallott, csapattársaival pedig még nem beszélt, de már nagyon várja, hogy csatlakozhasson a gárdához és egy jó csapat alkossanak.

Próbálja Santiago de Compostelát minél jobban megismerni, és minél jobban megtanulni spanyolul. A pályán szeretne fejlődni, és szeretné a gárdát annyi győzelemhez segíteni, amennyihez csak lehet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus