Spanyolország a bronzérmes az olimpián

Fordulatos meccsen Spanyolország a 31 pontos, 11 pattanós dupla-dupláig jutó Pau Gasol vezetésével megszerezte a bronzérmet.

Olimpia, bronzmeccs

Ausztrália - Spanyolország 88-89

Változatos meccs, fordulatos végjáték. A mérkőzés elején Pau Gasol és Nikola Mirotic pontjaival megléptek a spanyolok, vezettek már 12 ponttal is a második felvonás közepén, de az ausztrálok egy 10-0-s szakasszal zárták az első félidőt. A második 20 percben már nem alakult ki nagyobb különbség egyik csapat javára sem - annak ellenére sem, hogy Andrew Bogut kevesebb mint 14 percet játszhatott, már a harmadik negyed elején kipontozódott -, a végjátékban pedig támadásonként változott a vezető csapat kiléte, mindkét gárda szállította a kosarakat. Végül a spanyoloknak jött ki jobban a lépés - Sergio Rodriguez javára faultot ítéltek, ő bedobta 5 másodperccel a vége előtt a két büntetőjét, az ausztrálok viszont hibáztak az utolsó támadásuknál, így Spanyolország két ezüstérem után ezúttal bronzot nyert az olimpián.

Gasol és Mills klasszis teljesítményt nyújtottak. A nyáron a San Antonio Spurshöz igazoló magasember 31 pontos, 11 lepattanós dupla-duplát szállított, ráadásul összesen 2 duplát, 1 hármast és 3 büntetőt hagyott ki az egész találkozó folyamán. A végjátékban is voltak nagyon fontos kosarai, lepattanói - az utolsó percekben ő és Rodriguez voltak a főhősök spanyol részről. A túloldalon Gasol leendő csapattársa, Patty Mills 30 pontig jutott (11/23 mezőny, 3/9 tripla, 5/6 büntető), de hiába jött meglepően jó teljesítmény Brock Motumtól is (12 pont, 6 pattanó), ez most sem ért érmet Ausztráliának - negyedik alkalommal bukták el a bronzmeccset az ötkarikás játékok történetében.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus