Spanyolország a négy között - kiestek a görögök!

Fordulatos, színvonalas és az utolsó másodpercig kiélezett meccset nyertek meg Gasolék, így ott lesznek az Eb-elődöntőben. 

Európa-bajnokság, negyeddöntő

Spanyolország – Görögország 73-71 (14-14, 25-18, 16-25, 18-14)

Nagy elánnal kezdett Spanyolország, Llull az első két támadásból hat pontot szerzett, de Gasol is letette a névjegyét az első percekben. Ezt követően azért összekapta magát a görög válogatott, kiegyenlített és végig partiban volt a hispánokkal a negyed végéig – hatalmas iramban, szinte faultok nélkül kosaraztak a felek. A lepattanópárharcot Antetokounmpo vezérletével uralták a görögök, a második negyed elején fordítottak, de Mirotic kosaraival hamar visszaszerezte a vezetést a spanyol válogatott. Gasolék kettő-kettőivel nem tudtak mit kezdeni Koufosék, sorozatban hét támadást fejeztek be kosárral, így hét egységgel vezettek is a nagyszünetben – a görög védekezésen komoly lyuk tátongott a festékben.

A fordulás után két eladott labdából 14-3-at futottak, felzárkóztak, majd fordítottak is Calathesék – szintet léptek védekezésben, a spanyol támadójáték pedig így már csak árnyéka volt önmagának. A gödörből ismét Pau Gasol húzta ki a csapatát két nagy kosárral, innentől tartották magukat a hispánok, bár a görögök hatalmas lendületet vettek – bőven 50% felett dobtak ebben a negyedben, a gyűrű környékéről gyönyörű kosarakat szereztek. A negyedik negyed elején aztán a spanyolok is szintet léptek, elsősorban védekezésben - emellett hibátlanul büntetőztek, ami szintén nagyon sokat jelentett. Az utolsó két percben rengeteget hibáztak a csapatok, lépéshibák, eladott labdák borzolták a kedélyeket, kabaréba illő jeleneteket produkált mindkét fél. Calathes egy hatalmas hármassal még felhozta övéit két pontnyira, Rodriguez büntetői után négy másodperccel a vége előtt Sloukas is betalált kintről - ugyan Gasol elrontotta a második büntetőjét, de idő már nem maradt egyenlíteni. A görögöknél ki kell emelni a 12 pontos, 17 lepattanós Antetokounmpót, de a negyedik negyed eleji 1/12-es mezőnymutatót nem tudták végül kompenzálni a hellének, így a spanyolok jutottak a négy közé. 

Spanyolország legjobb dobói: Gasol 27/3, Mirotic 18/6, Rodriguez 10/3
Görögország legjobb dobói: Printezis 13/3, Antetokounmpo 12/6, Spanoulis 10/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus