Szerbia - Team USA: Jöjjön a vb-döntő!

Ma este véget ér a férfi világbajnokság Spanyolországban, s még ha az álomdöntő nem is jött össze, a torna két legjobb formában lévő csapata, azaz a címvédő amerikai válogatott, valamint a négy éve a fináléról épphogy csak lecsúszó, ám most az egyenes kieséses szakaszban ellenállhatatlan Szerbia néz farkasszemet egymással. Lássuk, mit érdemes tudnunk a derbi előtt, melyet a Sport TV jóvoltából itthon is élőben izgulhatunk végig a TV képernyők előtt!

A világbajnokság döntőjében: Egyesült Államok - Szerbia (21:00, Sport 1, ÉLŐ)

Ahogy az várható volt, elkerülve a spanyolokat, a franciákat - és ez idáig Szerbiát - eljutott a fináléig a James, Durant, Anthony, Wade, Bryant, Love, George nélkül is az egyik, ha nem a legnagyobb favorit, Team USA, méghozzá túlzottan nagy megerőltetés nélkül.

Ám a "sűrűbb" ágon a rendező Spanyolország elbukott már a negyeddöntőben Franciaországgal szemben, de a szerbek menetelése itt a csoportkör óta több, mint meggyőző - Teodoszicsék Batumékat is relatíve simán múlták felül az elődöntőben és ezt akkor is állíthatjuk, ha tudjuk: kiváló meccset vívtak egymással a felek, ahol a hajrában egészen két pontnyira fel tudott jönni Franciaország egy hatalmas hajrával.

Noha Rudy Gay arca megsérült és még egy csont is eltörött az állkapcsában, gyakorlatilag elmondható, hogy mindkét alakulat megúszta komolyabb sérülés és kieső nélkül - egyébként a legutolsó hírek szerint ott lehet a pályán ma a Sacramento Kings bedobója is.

Bár a szerbeket senki sem gondolta akkora riválisnak Coach K legénysége számára, mint előzetesen a spanyolokat, van annyira jó szériában Nenad Krszticsék, hogy kijelenthessük: a spanyolok kiesése után megmaradt mezőny egyértelműen (pillanatnyi) legjobbja jutott be a döntőbe. A csoportnegyedikként való továbbjutás után a görögök, majd a brazilok is nagy különbséggel kaptak ki déli szomszédainktól, pedig korábban mindkét együttessel szemben alul maradt Szerbia, aztán jött az említett franciák elleni ütközet, ahol Nicolas Batum 35 pontja sem segített a gallokon, már volt 18-as előnyben is a szerb válogatott, mely végül szoros hajrá után ért célba.

Az amerikaiak a Mexikó, Szlovénia, Litvánia triót verte az egyenes kieséses szakaszban a veretlenül megnyert csoportküzdelmek után és most atletikus játékára és benti zsákológépeire építve papíron "kell" is, hogy (mindössze) ötödször felérjen a vb csúcsára, Szerbia egy meglepetéssel pedig harmadszor lehetne világbajnok.

Amennyiben a match-upokat nézzük, Nenad Krszticsnek és Miroszlav Raduljicának nagyon nehéz dolga lehet védekezésben és támadásban is az Anthony Davis, Kenneth Faried duó ellen, de Teodoszics kreativitása és Bogdan Bogdanovics jó keze kintről támadásban sokat hozhat Szerbiának. Ahhoz, hogy végig szoros lehessen a csata, mindenképp extra triplázásra és jó lepattanózásra lesz szüksége a Djordjevics-alakulatnak, de ez sem lesz elég, ha a Team USA hozza az eddigi szintjét, de látványos és érzelemdús finálét várhatunk ettől a párosítástól.

A mai mérkőzés megtekinthető élőképpel ERRE A LINKRE KATTINTVA!

A mérkőzés online statisztikáit ERRE A LINKRE KATTINTVA érhetitek el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus