Szerbia lesz Szlovénia ellenfele az Eb-döntőben

A szerbek a második negyedben megszerzett előnyükből jól gazdálkodtak az oroszok elleni elődöntőben, 87-79-re nyertek, így ők lesznek Szlovénia ellenfelei a vasárnapi Eb-döntőben.

Európa-bajnokság, elődöntő
Oroszország - Szerbia 79-87 (20-25, 14-23, 23-18, 22-21)

5-0-val kezdtek a szerbek, a negyedik perc közepén már az oroszok álltak jobban (6-5), Jovics és főleg Bogdanovics vezetésével azonban a szerbek érkeztek az első negyed feléhez hatpontos előnnyel (6-12). Beindult Shved, a nyolcadik perc elején dobott két büntetőjével egyetlen pontra hozta fel csapatát (15-16), a negyedvégi nagy adok-kapokból viszont a szerbek jöttek ki jobban Miloszavljevics és Micics kosaraival (20-25). A második felvonás első felében Marjanovics volt tarthatatlan, felnőtt Bogdanovics mellé, és gyakorlatilag ketten intézték el azt, hogy 16 ponttal jobban állt Szerbia a 16. perc közepén (26-42). Hvosztov és Shved tartották a lelket csapatukban ebben a szakaszban, de közelebb nem tudtak kerülni a szerbekhez, a félidőben 14 pont volt a differencia (34-48).

A fordulás utáni első négy percben megpróbáltak közelebb férkőzni az oroszok, de még nagyobb lett a különbség, a szerbeknek mindenre volt válaszuk (41-57). Ezt követően, a negyed közepén tudtak az oroszok visszább kapaszkodni - Shved, Fridzon és Voroncevics is triplát dobtak, a szerbek teljesen leálltak támadásban, egy 11-0-s szakasszal pedig újra meccsben volt Oroszország (52-57). Ekkor azért jött egy 7-0-s roham a szerbektől, így a játékrész végén még mindig 9 pont volt a két gárda közötti differencia (57-66), a 32. perc elején, Zubkov kosara után azonban megint 5 pont volt a különbség (61-66) - ráadásul ekkorra Jovics már megsérült a szerbeknél. Gudurics a triplája után csinált egy butaságot (sportszerűtlen hiba), amivel négy pontra is feljött Oroszország (65-69), de a szerbek ennél a lélektani határnál nem engedték közelebb ellenfelüket - legalábbis eddig a pontig.

Hat pontot szerzett zsinórban Szerbia, de jött két Shved tripla, közte egy Zubkov zsákolás, így az utolsó négy percre mindössze kétpontos különbséggel fordultak a csapatok (73-75). Shvednek lehetősége volt a vezetést is átvenni, de az ő triplája kimaradt, Micicsé viszont nem, Voroncevics ráadásul két büntetőből csak egyet küldött a helyére, míg a túloldalon Bogdanovics beszórta újabb hármasát, így 7 pontra nőtt a különbség a 39. perc elején (74-81). Mozgov két büntetője után is Bogdanovics válaszolt egy duplával, egy perccel a vége előtt is megvolt a 7 pontnyi differencia - Shved ugyan bedobta hatodik tripláját is fél perccel a vége előtt, de ez a lényegen már nem változtatott. Végül 87-79-re győztek a szerbek, így ők lesznek a szlovének ellenfelei a vasárnapi Eb-döntőben.

Oroszország legjobb dobói: Shved 33/18, Voroncevics 14/9, Mozgov 11. 
Szerbia legjobb dobói: Bogdanovics 24/9, Marjanovics 18, Lucsics 13/3. 

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus