Szerb-német rangadó a Sport 1-en - jön az Eb 2. napja

Nowitzkiéknek javulniuk kell Teodoszicsék ellen, utána lett-litván, este görög-horvát rangadó jön. Nézzük, mit várhatunk ma!

 

A-csoport

Oroszország – Lengyelország 15:00
Finnország – Izrael 17:30
Bosznia-Hercegovina – Franciaország 21:00

A franciák a tegnapi hosszabbításos győzelem után vegyes érzésekkel készülhetnek: megnyerték a csoportrangadót, de nagyon megszenvedtek érte, ráadásul valószínűleg sokat ki is vett belőlük a találkozó fizikálisan. Ennek ellenére a bosnyákok ellen kötelező számukra a győzelem, hiszen Gordicék végül szoros meccsen, de kikaptak a lengyelektől. Utóbbiak számára döntő jelentőségű lehet a mai találkozó, könnyen lehet, hogy a továbbjutásról is dönthet majd az oroszok elleni meccs – bár ők győzelemmel, Zubkovék pedig vereséggel rajtoltak, mindkét derbi nagyon kevésen múlt. A finn-izraeli mérkőzés is szorosnak ígérkezik, Koponenéknek a tegnapi vereség után ma kötelező nyerniük, de Casspiék bebizonyították, hogy nagyon tudatosan kosárlabdáznak – taktikus, lassú, közeli dobásokra épülő játékukkal nehéz dolga lesz a finn csapatnak.

B-csoport

Szerbia – Németország 15:00 (Sport 1 – ÉLŐ)
Izland – Olaszország 18:00
Törökország – Spanyolország 21:00

A nap rangadója eben a csoportban mindenképpen a szerb-német találkozó, ezt a Sport TV is élőben közvetíti majd. Teodoszicsék tegnap jól játszva verték a legnagyobb rivális spanyolokat, míg Nowitzkiék nagyon megszenvedtek Izlanddal – ráadásul ma biztosan nem léphet pályára a megsérülő Benzing. A germánoknak sokkal kontrolláltabban kell játszaniuk, a szerbek viszont Bjelicára ezúttal is építhetnek – nem igazán van rá ember a túloldalon. Az olaszok Gallinari 33 pontja ellenére vereséggel rajtoltak és ha nem figyelnek, Izland ellen is megéghetnek – a kiscsapat triplái majdnem elsüllyesztették a németeket is. A taljánoktól sokkal pontosabb és fegyelmezettebb játékra lesz szükség, különben ők is vért fognak izzadni ezen a napon. Este a spanyolok javíthatnak a törökök ellen, Pau Gasol azt tweetelte, hogy mindenképpen jobban kell játszaniuk – ez igaz is, ugyanakkor az ellenfél most nem Szerbia lesz. A török támadójáték egyben volt tegnap, de hátul komoly gondjaik akadtak, kérdés, hogy ezt Fernandezék ellen mennyire tudják javítani.

C-csoport

Hollandia – Macedónia 15:00
Szlovénia – Grúzia 18:00
Görögország – Horvátország 21:00

A hollandok a tegnapi egypontos siker után óriásit léphetnek előre, ha ma Macedóniát is le tudják győzni a csoport első meccsén – utóbbi gárda nagyjából egy félidőt bírt a görögök ellen. A szlovéneknek muszáj lesz javítaniuk Grúziával szemben, Pachuliáék a periméteren nagy hátrányban lesznek, de mindenképp kell egy vezér Dragicéknál – számukra ez most kötelező győzelem kell, hogy legyen. A nap rangadóját ebben a csoportban este vívják, az első nap két legmeggyőzőbb csapata, Görögország és Horvátország csap össze – Saricékban van még tartalék, de Antetokounmpóék is bizonyították, hogy rendkívül erős csapattal érkeztek. A periméteren is nagy harc lesz (kérdés, hogy Bogdanovic mennyire 100%-os, tegnap sokat pihent nagy esése után), de döntő lehet, hogy a palánk alatt a horvátok mennyire tudnak ismét dominálni – szoros és színvonalas derbire számíthatunk.

D-csoport

Észtország – Belgium 14:30
Lettország – Litvánia 17:30
Ukrajna – Csehország 20:30

Az észt-belga meccs nem tűnik túl izgalmasnak, mindkét csapat viszonylag sima vereséggel rajtolt, különösen az észtek tűntek gyengének. A csoport rangadója a lett-litván derbi lesz, előbbi együttes magabiztosan mutatkozott be, a litvánok viszont megszenvedtek az ukránokkal – tőlük mindenképpen több kell támadásban, Jankunas és Valanciunas mellé fel kell valakinek lépnie még. A lettek sokkal pontosabban dobtak, kérdés, hogy a belgáknál jóval erősebb ellenféllel szemben mennyire lesz olajozott a támadójáték. Az ukrán-cseh találkozó is érdekesnek ígérkezik, a csehek tükörsimán nyerték a nyitómeccset, de az ukránok is letették a névjegyüket a litvánok ellen – Fesenko és Randle is nagy elánnal játszott, nem biztos, hogy Vesely-ék ezt ellensúlyozni tudják majd.

Élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus