Szlovén-francia rangadó a csoportgyőzelemért

Lezárul az A és B csoport, még bármi elképzelhető mindkét helyen - 13:45-kor kezdődik a mai program!

Elérkeztünk az A és B csoport utolsó játéknapjához, miközben a C és D felkészül holnapra - ezúttal hat sorsdöntő találkozó vár ránk.

Az A csoportot Szlovénia vezeti 4-0-val, mad következik Franciaország és Finnország 3-1-gyel, az első hely tehát közöttük fog eldőlni. Amennyiben a finnek hozzák a kötelezőt Izlanddal szemben, a franciák pedig megtörik a szlovén jeget, úgy körbeverés lesz az első három helyen, és 4-1-es mérleggel is le lehet szorulni harmadiknak. A belendülő Koponen mellett a továbbra is varázslatos Markkanen által húzott finnek aligha hibáznak, így ez reális forgatókönyv lehet, bár a franciák eddig egyáltalán nem brillíroztak - a szlovéneknél a Dragic-Doncic kettős köré olyan szervezett játékot építettek, hogy most is minden esélyük meglesz. Az egy maradék továbbjutó helyért Görögország és Lengyelország csap össze 16:30-tól - amelyik együttes nyer, az mehet Isztambulba, míg a vesztes kiesik.

A B csoportban sem egyszerű még a helyzet, Litvánia és Németország egyaránt 3-1-es mérleggel áll, és éppen egymás ellen játszik a két csapat 13:45-től - a litvánok természetesen esélyesebbek, de a német csapatvédekezés tegnap az olaszokat is levette, most sem lehet leírni őket. A palánk alatt azért valószínűleg hátrányban lesznek, Schröder dolgát is nagyon meg tudják nehezíteni Maciulisék, és itt jöhet képbe a 2-2-vel álló Olaszország és Grúzia - ők is egymás ellen játszanak, így szinte minden kérdés nyitott még. Igaz, a továbbjutás már kevésbé kérdéses, de a grúzok még kieshetnek, ha kikapnak az olaszoktól, az ukránok pedig megverik Izraelt.

A mai program időrendben:

Szlovénia - Franciaország 13:45
Németország - Litvánia 13:45
Görögország - Lengyelország 16:30 (M4 Sport)
Grúzia - Olaszország 16:30
Finnország - Izland 19:45
Izrael - Ukrajna 19:45

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

fotó: FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus