Sztojan Ivkovics helyén az Igokea edzője!

A magyar válogatott tavaly kinevezett szövetségi kapitánya, Sztojan Ivkovics az előző években a montenegrói válogatott mellett is dolgozott, idén azonban a két feladat már összeegyeztethetetlen – Luka Pavicsevics stábjában helyét Vlagyimir "Vlada” Jovanovics, az Igokea szerb szakvezetője veszi át, értesült az eurobasket.com. 

Jovanovics 2005 és 2010 között Dusko Vujosevics mellett dolgozott a Partizannál, majd 2010 és 2012 között vezetőedzője is volt a neves szerb alakulatnak. Segédedzőként 5 szerb bajnoki címet és 4 Adria Liga elsőséget gyűjtött be a Partizannal, vezetőedzőként pedig mindkét évében szerb bajnoki címet és kupát, 2011-ben pedig Adria Ligát nyert az együttessel. Ezt követően az ukrán Donyecknél is tevékenykedett, jelenleg pedig az Igokea Aleksandrovacot irányítja. 

A 41. évében járó tréner az elmúlt években a szerb U-18-as és U-20-as válogatottak szövetségi edzője is volt, 2009-ben vezetésével a nem túl nagy nevekből álló szerb U-18-as válogatott Európa-bajnokságot nyert, többek között olyan, ma már NBA-ben pallérozódó játékosok csapatai előtt, mint a litván Jonas Valanciunas, a török Enes Kanter vagy a francia Evan Fournier. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus