Tekintélyes olasz napilap méltatja Hangát

Nápoly és Campania tartomány legnagyobb példányszámú és legtekintélyesebb napilapja, az Il Mattino keddi számának avellinói mellékletében terjedelmesebb írásban méltatja legmagasabban jegyzett kosarasunkat.

Hanga a szükséges plusz a Scandonénál - ezzel a címmel jelentetett meg hosszabb cikket az Il Mattino, Nápoly legnagyobb és dél-Itália (Róma és attól délre) 6. legnagyobb példányszámú napilapjának (nyomtatott kiadás) avellinói melléklete. A szerző (Giovanbattista La Rosa) idézi Frank Vituccit, a Scandone Avellino vezetőedzőjét, aki a vasárnapi megnyert bajnoki után némi kritikával illette játékosai egy részét, amiért a találkozó vége a vártnál szorosabb lett, ám cikk írója megemlíti: semmiképp nem Hanga Ádám felé szólt a mester "üzenete", hiszen a Pesaro ellen 18 pontot szerző honfitársunk a mezőny legjobbja volt csapattársával, a 10 pontot és 19 lepattanót összeszorgoskodó Anosikevel egyetemben. Hangát, akit rendkívül sokoldalú, képzett és intelligens kosarasként jellemez az írás, az Avellino külső sorában nemcsak az ötletességet, hanem a megbízhatóságot is képviseli, így nem véletlenül élvezi Vitucci mester töretlen bizalmát. Az Il Mattino is kiemeli, technikai-taktikai képzettségén túl rendkívüli gyorsasága, kivételes "egy az egy" elleni képességei is a többiek fölé emelheti Ádámot.

Tökéletes "atléta", aki ha távoli és középtávoli dobásainak pontosságán is javítani tud, még tovább fejlődhet. A nápolyi lap megemlíti, hogy Hanga abszolút csapatember, aki kiválóan, jó érzékkel, és ha kell, önzetlenül is tud passzolni. Nem véletlen, írja az Il Mattino, hogy a San Antonio Spurs folyamatosan "rajta tartja a szemét" a magyar kiválóságon. Hanga repertoárját azonban nemcsak a remek támadójáték jellemzi, védekező képességeit is kiemelik a cikkben, gyorsasága és főleg atletikussága révén a lepattanóharcban is tud erős lenni. A Pesaro ellen kiemelkedő teljesítménye ellenére sem volt még igazán próbára téve, tekintve hogy az ellenfél nem képviselt kiemelkedő játékerőt. A következő fordulóban, a bajnoki címvédő Olimpia Milano ellen már más lesz a helyzet, a milánóiak már az elitet képviselik, és ez mind Hanga, mind az Avellino számára igazi vizsgafeladat, afféle mérföldkő lesz.

A Scandone hátvédsorában Gaines, Cavaliero és Banks mellett Hanga képviseli azt a pluszt, amelyet tehetsége, játéktudása és fiatal kora ellenére már jelentős nemzetközi tapasztalata (Európa legerősebb bajnokságában eltöltött évek és az Euroliga szereplés) révén joggal érdemelhet ki a csapaton belül. A vasárnapi győztes ütközet után Hanga már mosolyogva hagyta el az avellinói csarnokot, ezzel jelezte mindenkinek, hogy bár a negyedik negyedben egy látványos akció végén fájdalmas volt az ütközés és a földre érkezés, de nincs komoly baj, teljes erővel készülhet az újabb feladatokra. Az Il Mattino még idézi Ádám saját közösségi oldalán, közvetlenül a vasárnapi meccs után megjelent örömittas szavait: "Megvan az első győzelmünk!!! A mérkőzés végén volt egy kellemetlen ütközés, de szerencsére semmi komoly. Ezt leszámítva egy jó estét zártunk a csapattal:)", majd, utalva Ádám említett jókedvére, így fejezi be írását az Il Mattino: Nemcsak Ádám mosolyoghat, Frank Vitucci mester és Antonello Novella (szerk.: a Scandone Avellino GM-je) is joggal örülhet, hogy a nyáron ilyen képességű játékosra lelt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus