Terry Allen Dunkerque-be igazolt

Az Egis Körmend játékosa, Terry Allen a francia élvonalban szereplő BCM Gravelines Dunkerque csapatához igazolt.

Voltak arról pletykák, hogy az Egis Körmend magasemberét, Terry Allent a szezon közben is akarta vinni egy francia csapat, és úgy tűnik, hogy az amerikai magasembert ezt követően is figyelték a gallok - ma hivatalosan is bejelentette a BCM Gravelines Dunkerque csapata, hogy leigazolták Allent.

A Gravelines mindössze a 9. helyen végzett a francia bajnokságban lecsúsztak tehát a PO-ról, a nemzetközi kupában, a FIBA Europe Cupban pedig elég komoly meglepetésre a második csoportkörben búcsúztak, méghozzá tükörsimán (2-4-gyel végeztek a csoportjuk harmadik helyén a török Büyükcekmece és a belga Antwerp mögött).

Hogy nem zsákbamacskát vesz a Gravelines, azt pont a FIBA Europe Cupból lehet sejteni - itt egyrészt Allen a sorozat második legjobb pontszerzője volt (19.7), másrészt az első csoportkörben egy csoportban volt a Körmend és a Gravelines (a magyar alakulat a 3. helyen jutott tovább 3-3-mal, a franciák nyerték a csoportot 4-2-vel). Az első egymás elleni találkozón, Franciaországban is 25 pontot szórt Allen, a második, a Körmend által hazai pályán 25 ponttal megnyert összecsapáson pedig 23 pontig, 8 pattanóig és 5 gólpasszig jutott - várhatóan itt adta el magát.


Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus