Tony Parker lett 2013 legjobb európai játékosa

A francia válogatottal Európa-bajnoki aranyérmet nyerő Tony Parkert választotta a FIBA Europe a 2013-as év legjobb európai férfi kosárlabdázójának. A legjobb fiatal a Cibonát erősítő Dario Saric lett.

A franciák legnagyobb ásza a tavalyi, szlovéniai Eb-n végső sikerre vezette az általában a győzelem kapujában eddig mindig elbukó gallokat, így egyáltalán nem meglepő, hogy a szakértők által leadott szavazok alapján messze ő lett az első.

A második helyen a görögök csillaga, az Olimpiakosz játékmestere, Vaszilisz Szpanulisz végzett, aki tavaly csapatával sikeresen védte meg Euroliga-elsőségét, ráadásul az alapszakasz és a Final Four MVP díját is besöpörte. A harmadik a Memphis Grizzliesben játszó spanyol center, Marc Gasol végzett, akit az NBA-ben az év védőjátékosának választottak.

Érdekesség, hogy a negyedik helyen végző horvát Bojan Bogdanovic volt a legnépszerűbb a szurkolók körében Parker és az ötödik helyezett Goran Dragic előtt, de a szakértők voksai alapján a dobogóról is lecsúszott. A végeredmény:

A legjobb fiatalnak járó díjat idén a Cibona Zagreb csatára, Dario Saric zsebelte be. Saric az U19-es világbajnokság talán legjobb játékosa volt, hiszen második volt pontok (20.3), lepattanók (11.2) és gólpasszok (4.2) tekintetében is. Részt vett a felnőtt Eb-n is a horvátokkal, 17.7 percet játszott mérkőzésenként.

A horvát bajnokságot és a kupát is behúzta csapatával, ebben a szezonban pedig szintet lépett, egyértelműen a Cibona vezére - azé a csapaté, amely az anyagi problémák ellenére jobban játszik, mint évek óta bármikor. Nem véletlen, hogy az utóbbi 10 év legjobban várt draftján is a 10. hely környékére várják Saricot.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus