Tovább szeretne jutni az Alba az Európa Kupában! (+ A Sport TV fehérvári közvetítései!)

A 2013-14-es szezonban a Sport TV közvetíti az Alba Fehérvár mérkőzéseit a második számú európai kupából, az EuroCup-sorozatból, ami október 16-án kezdődik, meg is van az első közvetítési időpont - írja szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében a Sport TV.

A 2012-13-as szezon magyar bajnoka, valamint kupagyőztese, az Alba Fehérvár a 2013–2014-es idényben kilép a nemzetközi porondra, és elindul az EuroCup-sorozatban. A sorsoláson az Alba a Buducsnoszt Podgorica, a Nyizsnij Novgorod, a TED Kolejliler Ankara, a PAOK Szaloniki és a Himik Juzsnyij csapatával együtt került a G-csoportba. A fehérváriak számára a 10 mérkőzéses csoportkör október 16-án indul Nyizsnij Novgorodban, és egészen decemberig tart.  A Sport TV minden hazai mérkőzést élőben közvetít, és a lehetőség szerint legtöbb összes idegenbeli találkozó jelét is átveszi. A csapat bemutatkozó mérkőzése egyből képernyőre kerül, október 16-án, szerdán 17:30-tól a Sport2-n jön a Nyizsnij Novgorod–Alba Fehérvár ütközet.

Tóth Norbert, a csapat válogatott játékosa és Matus Gábor, a klub sportigazgatója a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt a felkészülésről. A bajnokcsapata kerete a nyáron kicserélődött, ráadásul új edzővel vág neki a sorozatnak. A spanyol trénert, Carlos Fradét Tóth Norbert jellemezte: „Sok új, meglepő dolgot tapasztaltam. Ahogy belép a terembe, az edzés első percétől az utolsóig 100 százalékon ég, olyan energiákat ad át nekünk, amelyektől mi is pörgünk. Számos olyan új taktikai elem van, amivel nem találkoztunk, és ami a magyar kosárlabda számára is újdonság is lehet. Például az egészpályás letámadás.” Szerinte a keret átalakulása megnehezíti a feladatukat, még egymást is meg kell ismerniük, a szurkolókkal is el kell fogadtatniuk magukat. Az EuroCup viszont óriási lehetőség, amelyben a játékosok és a csapat is felkerülhet az európai kosárlabdatérképére.

Matus Gábor elárulta, hogy bár az idén 48 csapatra bővítették a mezőnyt, kiegyensúlyozott maradt, nagyon erős ellenfelekre kell számítani. „Az EuroCup az Euroliga előszobája, csak komoly ellenfelekről beszélhetünk – mondta a vezető, aki hozzátette, a vezérkar és a spanyol edző sokat segíthet abban, hogy a rutin hiánya ne látszódjon a csapaton. – Nem elvárás felénk, de szeretnénk továbbjutni a csoportból. Az, hogy ez mennyire reális, a későbbiekben derül ki.”

A Sport TV a 2013-14-es szezonban az Alba Fehérvár EuroCup-mérkőzései mellett a Szolnoki Olaj EuroChallenge- és Adria-liga-, illetve a HAT-AGRO UNI Győr Euroliga-találkozót is élőben közvetíti. Október végén startol az NBA is, melynek küzdelmei szintén kizárólag a Sport TV-n lesznek láthatóak.

Nyizsnij Novgorod – Alba Fehérvár, október 16., 17.30, Sport2 (élő)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus