Továbbra is Top100-ban a Körmend Európában

Ezen a héten is Top100-ban van az Egis Körmend a eurobasket.com listáján - a magyar bajnokság listavezetője a 73. helyet foglalja el jelenleg. Hanga Ádámék picit hátrébb csúsztak, de már Török Rollandék is a legjobb 90-ben vannak.

A eurobasket.com újra frissítette Top100-as listáját, az október 27-ei állapotok szerint pedig a magyar bajnokságot hibátlan mérleggel vezető Egis Körmend továbbra is ott van a legjobb 100, sőt, a legjobb 75 európai együttes között. Egy héttel korábban az 59. helyet foglalta el a vasi alakulat, most a 73. helyre esett vissza, hiszen a héten becsúszott a Gravelines elleni vereség a nemzetközi kupában (3-1 a Körmend "összmutatója", mivel ez a lista csütörtökön készült).

Teo Cizmic alakulatának eddigi egyetlen idei legyőzője, a francia BCM Gravelines Dunkerque pont a Körmend előtt van a 72. helyen (2-0 a FIBA Europe Cupban, de csak 2-3 a francia élvonalban), ők a 100. helyről ugrottak fel, a holland Donar Groningen a 99. helyről előrelépett a 65-re, a belga Hubo Limburg Unitedet pedig nem jegyzik a Top100-ban.

Az Alba Fehérvár ellenfelei közül sem a portugál SL Benfica, sem a belga Basic-Fit Brussels nem szerepel a listán (a magyar együtteshez hasonlóan), a francia Elan Chalon viszont a 37. helyen tanyázik 3-2-es bajnoki és 2-0-s FIBA Europe Cup-os összmérlegével - a Benfica a 80. helyről csúszott ki, a Chalon viszont 41 helyet javított a 78. pozícióból.

A Sopron KC-nek van a legnehezebb dolga, mivel a francia Nanterre 92 a 19. helyen áll 6-1-es összmérleggel (4-1 a bajnokságban, 2-0 a FIBA Europe Cupban), a belga szuperkupa-győztes, bajnoki listavezető és ebben a szezonban eddig még veretlen Port of Antwerp Giants pedig a 30. (5-0 a bajnokságban, 2-0 a FIBA Europe Cupban) - előbbi a 14. helyről némileg visszacsúszott, utóbbi viszont a 35. helyről még előrébb lépett, ami belga klubként elég nagy szó. A portugál FC Porto Sabáli Balázs együtteséhez hasonlóan nem fért be a Top100-ba.

A Szolnoki Olaj KK BL-csoportjából a török Besiktas Sompo Japan a 21., a görög AEK Athén a 28., a szerb Partizan az 50., az olasz Dinamo Sassari viszont többek között az Olaj elleni vereségnek is köszönhetően a 28. helyről kicsúszott a Top100-ból - a német MHP Riesen Ludwigsburg, a szezont pocsékul kezdő, belga Proximus Spirou Charleroi, valamint a lengyel Stelmet Zielona Gora sincs ott a listán a magyar bajnokhoz hasonlóan.

Hanga Ádám csapata, a Baskonia kicsúszott a Top5-ből, ők a 4. helyről kerültek hátrébb a 7. pozícióba, és érdekesség, hogy a Top100-ban van már a Török Rollandot (és Ousmane Barrót is) foglalkoztató, kolozsvári U-BT Cluj Napoca is, ők jelenleg a 87. helyet foglalják el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus