Új amerikai hátvéd érkezett Perl csapatához

A D-Ligából Ryan Boatright érkezett a Capo d'Orlando együtteséhez - leigazolása komoly befolyással lehet Perl Zoltán játékperceire.

A Capo d'Orlando hivatalos honlapján jelentette be, hogy leigazolták Ryan Boatrightot.

A 23 éves, 180 centis hátvéd 2011 és 2015 között a Connecticut egyetem játékosa volt, akikkel 2014-ben NCAA bajnoki címet is nyert. Bár irányító magassága van, első három évében leginkább labda nélkül kellett helyt állnia, ugyanis a jelenleg az Orlando Magicnél játszó, 2014-ben a draft első körében elkelő Shabazz Napier hátvédtársa volt - csak 2014/15-ben, végzősként volt ő az első számú hátvéd.

Boatright egyetemi statisztikái nagyjából kiegyensúlyozottak voltak, kivéve a ponttermést - utolsó idényére 17.4-re ugrott átlaga -, de hogy nem egy tipikus egyes, azt jól mutatja, hogy akkor is mindössze 3.8 gólpassza volt 4.1 pattanó mellett. Kintről is veszélyes játékos volt a UConn-on, ráadásul catch-and-shoot helyzetekből és labdavezetésből is kiválóan szórt távolról - 41.1%-kal dobta a hármasokat 2014/15-ben. A másik erőssége az elzárás-leválás játék volt, ahol gyorsaságát és pull-up tempóit is jól használta - más kérdés, hogy kis termete miatt a palánk közelében alacsony százalékkal szerezte pontjait (volt 40% alatti mezőnymutatója is) és nagyon sokszor vállalt rizikós passzokat, ha a pick-and-roll után nem ő fejezte be az akciókat.

A 2015-ös drafton nem kelt el, de a Brooklyn Nets szerződést kötött vele, ott volt a nyári ligás csapatban, 9 Summer League meccsen pedig 14.1 pontot, 2.3 pattanót és 2.2 gólpasszt átlagolt. Itt felmerült, hogy esetleg ő lesz a gárda harmadik számú egyese, az edzőtáborban is lehetőséget kapott még, de mindössze 4 mérkőzésen szerepelt, mielőtt szabadlistára tették, így végül nem sikerült beverekednie magát az alapszakasz keretbe. A Detroit Pistons ugyan leigazolta, de csak azért, hogy a D-Ligás jogai hozzájuk kerüljenek. Két nappal később ők is kitették, így kezdte az idényt a Grand Rapids Drive-nál, a Pistons D-Ligás fiókcsapatánál - itt 20.7 perc alatt is megvolt a 11.1 pontos, 2.9 gólpasszos és 3.0 pattanós mutatója, de csak 27.3%-kal triplázott.

Poszt alapján nem Perl Zoltán "helyére" jön Boatright, hiszen hiába scorer játéka alapján, csak egyes poszton lehet használni magassága miatt. Ettől függetlenül Perl játékperceire az ő érkezése is hatással lehet, sőt, az olasz légiósszabályok miatt az is elképzelhető, hogy a magyar fiú kiszorul a meccskeretből - remélhetőleg azért nem így lesz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus