Vb-előselejtezők: elkelt az első három belépőjegy

Ausztria, Hollandia és Bulgária máris továbbjutott, az A-csoportban viszont tűzijáték várható az utolsó két játéknapon

A világbajnoki előselejtezők harmadik játéknapjának összes mérkőzése ide kattintva visszanézhető!

Az első játéknap összefoglalója

A második játéknap összefoglalója

A harmadik játéknap összefoglalója

A-csoport

Bosznia-Hercegovina (2-2) – Svédország (2-2) 72-88

Svédország eddig Dzanan Musa mumusa, a 18 éves bosnyák csodagyerek az odavágón és a visszavágón sem tudta győzelemre vezetni az övéit, most kifejezetten gyengén játszott, 12 pontig (7 VAL) jutott, az pedig most is látszott, hogy ha ő nem villog, akkor hamar megroggyan a válogatottja. Most is ez történt, a parádésan célzó Massamba (20 pont, 7/11 mezőnyből, 4/4 büntető) mellé többen is felnőttek, Spires például 6/6-tal zárt mezőnyből, a két gyengébb meccs után felpörgő Eriksson és Gaddefors 5/8-cal, összességében a svédek 60%-kal tüzeltek – ezzel a tűzijátékkal már a második negyedben sem tudták felvenni a versenyt a hazaiak, onnantól kezdve nem sok közük volt a mérkőzéshez. A svédek jó helyzetbe hozták magukat, hiszen ha azonos mérleggel zárnak, akkor az egymás elleni eredmények nekik kedveznek. 

Szlovákia (1-3) – Örményország (3-1) 78-92

A szlovákok az előző körben aratott győzelmüket nem tudták kiaknázni, sima vereségükkel már inkább csak matematikai esélyük van a továbbjutásra. Nem is a támadójátékukkal volt gond, mert Batka óriási napot fogott ki, 23 pontját majdnem 73 százalékos pontossággal szerezte, a fiatal Ihring is összekapta magát (15 pont, 12 pattanó, 5 gólpassz), Krajcovic is bevert 13 egységet – a védekezésük ellenben átjáróház volt. A honosított Jones sem elöl, sem hátul nem volt faktor, a nagyon kulturált támadójátékot mutató örmények (Boatright 22, Hess-Fischer 16-16, Mkrticsian 15 egység) a második negyedben 14-et tettek közé, onnantól pedig végig kontrollálták az eseményeket – ha a hátralévő két meccsből egyet nyernek, biztos továbbjutók. 

B-csoport

Ausztria (2-1) – Albánia (0-3) 97-63

Az első meccs alapján látszott, hogy az albánok nem jelentenek komoly játékerőt, így az osztrák és holland válogatott továbbjutása papírforma. Nyugati szomszédainknál megint aratott a Pöltl-Mahalbasic duó, az NBA-s Pöltl 26 VAL-t hozott össze, Mahalbasic 25 pontot szórt be, ezzel már az első meccsükön sem tudták mit kezdeni az albánok, most az első negyed után 33-19 állt az eredményjelzőn – a honosított Moser 20 pontjának örülhet, egyébként ez (sem) volt az albán kosárlabda napja. 

Szabadnapos: Hollandia (2-0)

C-csoport

Macedónia (1-2) – Koszovó (1-2) 87-74

Egy időre vége a macedón vesszőfutásnak, harmadik próbálkozásra megszületett az első győzelmük, ezzel életben is tartották a továbbjutási reményeiket, mivel az egymás elleni eredményük már jobb a Koszovóval való összevetésben. A honosított Theodore most is odatette magát (24 pont, 9 pattanó), rajta kívül még hárman (Kosztoszki, Sztojanovszki, Mladenovszki) is elérte a 10 pontot, a harmadik negyedben pedig sikerült megroppantaniuk ellenfelüket. Koszovó oldalán Rugova dicsérhető (17 egység), de az első meccsen villogó Berishát nagyon megfogták, és ennyi elég is volt. 

Szabadnapos: Észtország (2-0).

D-csoport 

Bulgária (3-0) – Portugália (0-3) 91-65

A bolgár válogatottnak két lehetősége volt kiharcolni a továbbjutást, de nem bízták a véletlenre, nagyon simán verték a portugálokat, az első negyed után 17 ponttal vezettek, a nagyszünetben 25-tel, itt a portugálok is feladták a meccset, hiszen nekik a fehéroroszokat kellene majd megverni, hogy továbbjussanak. A hazaiaknál a Barcelona kiscsatára, Vezenkov 21 ponttal és 8 pattanóval vezér volt, Dimitrov egy rontott kísérlettel szórt 14-et, a honosított Bost pedig 15 pontja mellé 7 gólpasszt szortírozott. A történeti hűség kedvéért jegyezzük fel, hogy a vendégeknél Lima és Barroso jutott 10 pont fölé. 

Szabadnapos: Fehéroroszország (1-1). 

fotó: Fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus