Vb-előselejtezők: otthon, édes otthon

A szlovák és fehérorosz válogatott első győzelmét ünnepelte, a bosnyákok helyreállították a világ rendjét, továbbjutás küszöbén az észtek

A világbajnoki előselejtezők harmadik játéknapjának összes mérkőzése ide kattintva visszanézhető!

Az első játéknap összefoglalója

A második játéknap összefoglalója

 

A-csoport

Szlovákia (1-2)-Svédország (1-2) 68-59

A szlovákok két idegenbeli meccsel kezdtek, mindkétszer ki is kaptak, de hazai pályán sikerült nagyon fontos győzelmet aratniuk, ezzel meg is kavarták a csoportot. Pedig legjobbjuk, a fiatal irányító, Mario Ihring egészen borzasztó, 3 VAL-os napot fogott ki, nem szerzett mezőnykosarat – megtették azonban mások. A honosított Jones, a veterán Rancik és az alulméretezett center, Batka egyaránt 15 egységgel zárt (a Rancik-Batka páros 26 pattanóba kapaszkodott bele!), a másik center, Sedmak is 13-at pörkölt be, így az is belefért, hogy 220 feletti óriás, Fusek pont nélkül zárjon. Óriási birkózás folyt a pályán, a szlovákok azonban nagyon pontosan (22/25) büntetőztek, a svédeknél nem sikerült sztárjuk, Eriksson rossz játékát ellensúlyozni, ráadásul totálisan besültek a hármasaik (3/18), ráadásul 52-32-re vesztették el a pattanóharcot. 

Bosznia-Hercegovina (2-1) – Örményország (2-1) 98-85

A fekete arcvédőmaszkos Dzanan Musát az örmények sem tudták tartani, a 18 éves bosnyák csodagyerek 28 pontot bombázott be, az ő lendületére építve még hárman jutottak 10 pont fölé, a tavaly még Pécsen pattogtató Sejfic pedig 9 egységig jutott. A hazaiak 45%-kal tripláztak, 92-vel büntetőztek, így a vendégek hiába szedték fel a parkettát (16 támadópattanó), 25 labdát adtak el, így nem volt esélyük. A második-harmadik negyedben vesztették el a meccset, a 30-at szóró Ryan Boatright mellé nem nagyon tudtak felnőni a többiek, és a 11 kihagyott büntető is sokat számított a végén. A bosnyákok ezzel a papírformának megfelelően átvették a vezetést az A-csoportban. 

B-csoport

Hollandia (2-0) – Albánia (0-2) 91-77

A vártnál nagyobb ellenállást tanúsított a 23 pontos Shima és a 21 pontos Bushati játékára építő albán válogatott, a nagyszünetben 51-53-ra vezettek. A második félidőben azonban összekapta a védekezését a holland csapat, a túloldalon pedig a 20 egységig jutó Voorn mellett még hárman értek el legalább tucatnyi pontot. A hollandok domináltak a palánkok alatt, 17 támadópattanót kaparintottak meg, az újabb győzelemmel pedig karnyújtásnyi távolságba került a továbbjutás. 

Szabadnapos: Ausztria (1-1).

C-csoport

Észtország (2-0) – Koszovó (1-1) 76-50

A Falco korábbi erőcsatára, Reinar Hallik 15 pontjával vezette az észteket, rajta kívül még négyen jutottak el kétszámjegyű pontig – a szoros első negyed után minőségibb rotációjukkal sikerült felőrölniük az ellenfelüket, így féltávnál kiváló helyzetben vannak, hiszen ha Koszovóban is győznek, akkor csoportelsők. A koszovóiak nem tudták megismételni a macedónok elleni parádés játékukat, Kastrati 11 ponttal a legeredményesebb lehetett, a végén már nem is erőltették a húzóemberek játékát. 

Szabadnapos: Macedónia (0-2). 

D-csoport

Fehéroroszország (1-1) – Portugália (0-2) 78-75

Az első negyedben 16 pontos előnyre tett szert a hazai csapat, ám végül mégis ez a meccs lett a legszorosabb a játéknapon, mivel a portugálok a második játékrészben visszakapaszkodtak, remek zónavédekezésük nagyon megzavarta a fehéroroszokat. A negyedik negyed izgalmasan alakult, Barroso tripláival (hatig jutott) többször kiegyenlített Portugália, de Artom Parakhouski mindig tudott válaszolni, neki köszönheti a belorusz gárda, hogy győzött. A portugálok erőt villantottak, így maradt némi esélyük arra, hogy a visszavágón hazai pályán több, mint három ponttal győzzenek – persze addig a fehéroroszok legyőzik a bolgárokat, akkor addigra ki fognak esni. 

Szabadnapos: Bulgária (2-0). 

fotó: Fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus