Vb-percek: Kanada ellen már ment a Team USA-nak

A Team USA legyőzte Kanadát, Nick Nurse szerint Cory Joseph hamarosan csatlakozik a kanadaiakhoz. Marc Gasol nem sajnálja az amerikaiakat, és több csapatot is hasonló erősségűnek tart a mezőnyben. Keretet hirdetett a Fülöp-Szigetek, tovább folytatja remek szériáját Szerbia, a franciák szűken verték az olaszokat. 

Öt nap múlva kezdetét veszi a világbajnokság, a keretek a legtöbb helyen készen állnak, a csapatok zöme már Kínában van. A még Ausztráliában tartózkodó Team USA utolsó felkészülési mérkőzését játszotta a torna előtt, Kanadát 84-68-ra múlta felül a 19 pontos Jaylen Brown vezette címvédő. A kanadaiak mestere, Nick Nurse elmondta a mérkőzés után, hogy Cory Joseph holnap repülőre ül, és csatlakozik a válogatotthoz, a jelenlegi állás szerint ott lesz tehát a Sacramento Kings hátvédje a vb-n.

Ide tartozik még, hogy a spanyolok centere, Marc Gasol a sok lemondó ellenére egyáltalán nem sajnálja az amerikaiakat – szerinte így is remek játékosok alkotják Gregg Popovich együttesét, és kitért arra is, hogy náluk is akad hiányzó bőven: Pau Gasol, Nikola Mirotic, Serge Ibaka, Alex Abrines és Sergio Rodriguez sem lesz ott velük a világbajnokságon. A mezőnyt rendkívül kiegyensúlyozottnak véli a klasszis középjátékos, 8-9 csapat is hasonló szinten van véleménye szerint, és a győztes az éppen jobb formában lévő gárda lesz, a formaidőzítés mindennek a kulcsa.

 
Folytassuk egy sor felkészülési derbivel, nem keveset játszottak az elmúlt napon. Az Adelaide 36ers visszavágott a Fülöp-Szigeteknek a két nappal korábbi vereségért, 85-74-re győzött az ausztrál együttes a 16 pontos Andray Blatche vezette ázsiaiak ellen. Szintén a Fülöp-Szigetekhez tartozik, hogy ők is kihirdették 12-es vb-keretüket, Japeth Aguilar, Raymond Almazan, Mark Barroca, Andray Blatche, Robert Bolick, June Mar Fajardo, Paul Lee, Gabe Norwood, CJ Perez, RR Pogoy, Kiefer Ravena és Troy Rosario képviseli hazáját a címeres mezben.

Szenegál Puerto Rico ellen parádézott, 90-61-re győztek az afrikaiak, Nigéria pedig két meccset is játszott -  89-86 arányban múlták felül Montenegrót, 87-84-re pedig a lengyeleket. Lengyelország nyert is azért egyet, 88-83-ra Irán ellen, a 14 pontos Leandro Barbosa vezette Brazília pedig 73-70-re verte Kínát.

Szerbia folytatta remek szériáját, ezúttal Új-Zéland volt az áldozat – 88-78 arányban úgy is jobbnak bizonyultak a szerbek ellenfelüknél, hogy sem Bogdan Bogdanovic, sem Nemanja Bjelica nem játszott, Boban Marjanovic viszont beszórt 17 pontot.

A franciák 82-80-as Olaszország elleni sikeréből 29 ponttal vette ki a részét az Orlando Magic hátvédje, Evan Fournier Marco Belinelli 20-ig jutott a másik oldalon. A pénzügyi gondokkal küzdő Venezuela meglepetésre elkapta a törököket, Cedi Osman 33 pontja kevésnek bizonyult a 71-68-ra elveszített derbin.

Tunézia Japánt verte 78-76-ra, az eddigi mérkőzéseken remeklő Rui Hachimura ezúttal nem játszott a szigetországiaknál. Csehország a 21 pontos Tomas Satoransky vezérletével húzta be a Dél-Korea elleni derbit, Litvánia pedig 91-56-ra gázolta le Angolát

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus