Veretlenek csatája: mihez kezd a spanyolokkal Szlovénia?

Papíron esélyesebb Spanyolország, de a még szintén veretlen Szlovéniának is megvannak a fegyverei - az M4 élőben közvetít. 

Európa-bajnokság, elődöntő

Spanyolország - Szlovénia 20:30 (M4 Sport)

Az eddigiek alapján a torna két legjobb csapata találkozik már az elődöntőben, és bárki is nyer ma, az esélyesnek fog számítani a döntőben. Mindkét együttes veretlen egyelőre, ráadásul elég meggyőző teljesítménnyel jutott idáig, a szlovének egy pontháborút is meg tudtak nyerni a lettek ellen, méltán bizakodhatnak.

A Dragic-Doncic kettőst aligha tudja majd megfogni Spanyolország annak ellenére, hogy Rubióék azért kifejezetten jó védekezésre lehetnek képesek a periméteren, hiszen ez a két játékos olyan szinten dominált eddig, hogy biztosan meg tudják teremteni a helyzeteket maguknak és másoknak is. Kérdés, hogy Anthony Randolph-tól mire számíthatnak, az atletikus magasember a gyenge kezdés óta nagyon belendült, és az elmúlt meccseken már ő is komoly faktor volt támadásban, ez pedig most elengedhetetlen lesz csapata számára.

A spanyolok ugyanis egy helyen biztosan fölényben lesznek: a palánk alatt. A két Gasolra nincs jó szlovén opció, hiába Randolph és Vidmar, Porzingist sem tudták lelassítani legutóbb, bár támadásban igyekezték ezt ellensúlyozni, és a lepattanózást nagyrészt kontrollálták is. 

A favorit mindenképpen a spanyol válogatott, de a hispánok eddigi legkomolyabb kihívásukkal néznek szembe - muszáj remekelnie a két Gasolnak, diktálnia a tempót, és érvényesítenie az erőfölényt, különben a gyors és kreatív szlovének meglepetést okozhatnak.

A találkozóhoz élőképes stream itt található!

fotó: FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus