Vojvoda a forduló MVP-je az AL-szezon legtöbb pontjával

A ma este befejeződött AL forduló legértékesebbje Vojvoda Dávid lett - olyan pontmennyiséggel, amelyet idén még senki sem produkált.

A Szolnoki Olaj KK a Zadar felett aratott 82-81-es sikert szombaton, ebből a győzelemből vette ki nem kis részét Vojvoda Dávid, aki 36 ponttal és 34-es VAL-lal fejezte be az összecsapást. Ma este a Cedevita - Crvena Zvezda találkozóval befejeződött a forduló, és mivel ezen a meccsen sem érkezett jobb teljesítmény, eldőlt, hogy Vojvodáé a hét játékosa cím az Adria Liga 9. fordulójában.

A magyar válogatott játékosa 36 pontjával új csúcsot állított fel ebben a szezonban, hiszen ennyi pontot még senki nem ért el az AL-ben ebben az idényben. A 30 pontos határt is csak ketten ugrották meg idén - még az első körben a Krka amerikai játékosa, Malcolm Armstead (31), illetve a harmadikban a Zadar hátvédje, az ex-szolnoki James Florence (30).

Vojvoda egyébként a negyedik helyen áll a pontlistán (16.33), alig valamivel lemaradva a második Nikola Jokicstól (16.63). A legtöbb hármast ő értékesíti meccsenként (2.67 bedobott/meccs), ráadásul teszi mindezt kiváló százalékkal (44.44% - ezzel Top20-ban van, de ennél előkelőbb helyen áll a mesterlövészeknél, a statisztikát ugyanis az alig rádobó játékosok rontják). Összességében a 11. a VAL pontok alapján (14.56).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus