Warren az Adria Liga legjobb játékosa

A hétvégén a tegnapi nappal bezárólag lejátszották az Adria Liga idei alapszakaszának hatodik fordulóját. Mint arról már beszámoltunk, a Szolnoki Olaj KK Willie Warren parádés teljesítményének köszönhetően legyőzte a Radnicski gárdáját. Az amerikai hátvéd 50 VAL-os produkciója forduló-MVP címet ért számára, és jelenleg a bajnokság legponterősebb, valamint legértékesebb játékosa - emellett több kategóriában is az élmezőnyben van.

Warren 50 VAL pontos meccse az idei kiírás messze legjobb teljesítménye - az eddigi rekordot az MZT Szkopje macedón válogatott magasembere, Todor Gecsevszki tartotta, aki a harmadik fordulóban 39 VAL-t ért el a Buducsnoszt ellen. Ezt a hasznossági mutatót sem előtte, sem utána nem tudta túlszárnyalni senki, egészen Warren szombat esti produkciójáig.

Az amerikai légiós nem csak ennek az egy meccsnek köszönheti, hogy sok kategóriában az élmezőnyben van, hiszen eddig is a top10 tagja volt szinte az összes irányítókat érintő listának, mostani produktuma azonban több helyen is az élre repítette.

A hasznossági listát 23.67-es átlaggal vezeti, mögötte a Radnicski benini centere, Mouphtaou Yarou áll kerek 20-szal, míg a harmadik a Crvena Zvezda égimeszelője, Boban Marjanovics 19.67-tel. A pontlistán 18.0-as meccsenkénti átlaggal áll az első helyen - mögötte szintén két amerikai, a Partizanban játszó Tarence Kinsey (15.8) és a Cedevita ex-NBA-s játékosa, Nolan Smith (14.83) foglal helyet.

A dobóstatisztikákban is nagyon előkelő helyet foglal el. Az összesített mezőnyszázalékot tekintve a 10. 55.93%-kal. Ha csak a ketteseket nézzük, ott is a 10. 57.89%-kal, míg a triplákat a harmadik legpontosabban dobja 52.38%-kal - itt egyébként Marko Sutalo (52.63%) alig van előtte, Kinsey (58.82) viszont eddig elképesztő.

A pontszerzés mellett a társak kiszolgálása is megy Warrennek, hiszen hatodik a gólpasszlistán átlag 4.83 assziszttal, emellett a negyedik legtöbb labdát szerzi (1.67) - igaz, a 8. legtöbbet adja el (2.5) az egész Adria Liga mezőnyét tekintve. Borzasztóan sok faultot is harcol ki, hiszen 6.5-es meccsenkénti átlaggal sima első, mögötte Boris Barac 5.5-lel áll a második helyen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szintén a szolnokiakhoz tartozik, hogy Horváth Ákos idén is jól céloz kintről, meccsenként átlag 1.5 tripláját 47.37%-os pontossággal helyezi a gyűrűbe, ezzel a hatodik leghatékonyabb az AL-ben.

Lóránt Péter a palánkok alatt hasznos eddig. A Virtus Románál tavaly olasz bajnoki ezüstöt nyerő magasember meccsenként 7.33-as pattanóátlaggal a negyedik legjobb Yarou (10.83), Marjanovics (9.0) és a bajnokság negyedik legértékesebb játékosa, Andrija Zizic (8.17) mögött. Lóránt a védőpattanókat tekintve holtversenyes ötödik (5.0), a támadópattanóknál pedig 10. (2.33).

 

Foto - olajkk.hu, Kakó Zsolt

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus